Ambasada Republicii Moldova la Viena este în contact cu autoritățile competente din Austria pentru a preciza dacă printre victime nu sunt și cetățeni moldoveni. Din informațiile acumulate la moment, nu există cetățeni moldoveni afectați în atac.

Ministrul Oleg Țulea a transmis un mesaj de compasiune adresat omologului său austriac, Alexander Schallenberg.

„Condamnăm vehement acest atac terorist brutal și din numele Republicii Moldova transmitem condoleanțele familiilor îndurerate și recuperare grabnică celor răniți”, a menționat ministrul.

În caz de necesitate, cetățenii Republicii Moldova din Austria pot contacta misiunea noastră diplomatică la adresa de email: viena@mfa.gov.md sau să telefoneze pe numărul de urgență pentru situații excepționale al ambasadei: 00 43 (0) 6602300864.

Precizăm că bilanțul atacului terorist de la Viena crește. Patru persoane au murit, iar 15 au fost reținute după ce au fost împușcături în capitala Austriei. Printre persoanele rănite se numără un ofiţer de poliţie, care este în state gravă. Alte cel puţin şase persoane sunt în stare gravă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!