/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Un nou bilanț zilnic record. Franța înregistrează peste 50.000 de cazuri noi de COVID-19

missing
03 noiembrie 2020, ora 09:36

52.518 de noi cazuri de coronavirus a anunțat Franța în ultimele 24 de ore, astfel că francezii au raportat un nou bilanț zilnic record, scrie mediafax.ro.

Peste 25.000 de oameni sunt internați în spital fiind diagnosticați cu COVID-19. Este pentru prima oară din ultimele cinci luni când numărul persoanelor spitalizate este atât de mare.

Franța a impus vineri o nouă carantină dar efectele nu se văd. Spitalizările au urcat cu peste 1.000, ajungând la 25.143. Numărul persoanelor care au murit în Franța de Covid-19 a crescut cu 416. Numărul total al cazurilor a ajuns la 1.466.433.

Anterior, președintele francez, Emmanuel Macron a anunțat că Franța a intrat în carantină națională pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

“Am decis că trebuie să reintrăm începând de vineri în izolarea care a stopat virusul. Măsura este valabilă pentru întreg teritoriul naţional”, a declarat şeful statului într-o alocuţiune televizată.

Noile măsuri presupun că oamenii vor trebui să rămână în locuinţe cu excepţia achiziţionării de bunuri esenţiale, deplasărilor la medic sau orei zilnice de mişcare în aer liber. Oamenii vor avea nevoie de declaraţii pe proprie răspundere pentru a ieşi din locuinţe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram