/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un şofer de ambulanţă din Bălţi şi fratele acestuia, reținuți de CNA pentru trafic de influenţă

03 noiembrie 2020, ora 14:45

Un şofer de ambulanţă din cadrul Centrului Naţional de Asisitenţă Medicală Urgentă din Bălţi şi fratele său au ajuns în vizorul CNA, după ce au fost denunţaţi de un tânăr. Potrivit acestuia, cei doi i-ar fi promis să-l ajute să obţină permisul de conducere de categoria D şi E, susţinând că ar avea influenţă asupra unor membri ai comisiei de examene.

Potrivit denunţătorului, bănuiţii i-ar fi cerut 1000 de euro, spunând că urmează să-i mituiască pe angajaţii Secției de Înmatriculare a Transportului şi Calificare a Conducătorilor Auto Bălți care, la rândul lor, urmau să evalueze cunoştinţele practice în domeniul circulaţiei rutiere în cadrul examenului pentru obţinerea permisului de conducere auto. Astfel, bănuiţii ar fi pretins şi primit suma menţionată de la denunţător – fapt cercetat penal de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie.

Astăzi, la Bălţi, au fost operate percheziţii la domiciliile suspecţilor, iar ulterior aceştia au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Pe numele lor a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă, ambii riscând o pedeapsă sub formă de detenţie de la 2 la 6 ani sau amendă penală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram