/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Update. Patru oameni au fost uciși în atacul terorist de la Viena

missing
03 noiembrie 2020, ora 10:20

UPDATE 10:13 // Bilanțul atacului terorist de la Viena crește. Patru persoane au murit în urma împușcăturilor din centru orașului.  

Poliția a adăugat că atacul este considerat ca având „motive islamiste”, iar atacatorul ucis avea asupra lui o armă de asalt și mai multe pistoale. El avea și o vestă explozivă, care însă era falsă. Apartamentul acestuia a fost percheziționat în cursul nopții.

Polițiștii au adăugat că analizează imaginile de pe camerele de supraveghere și cele surprinse de localnici.

***

O femeie rănită în atacul terorist de luni seara din centrul Vienei a încetat din viaţă la spital, ceea ce face ca bilanţul victimelor în rândul civililor să crească la două, conform informaţiilor furnizate de primarul capitalei austriece Michael Ludwig, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Ministrul austriac de interne Karl Nehammer a informat că cel puţin un suspect implicat în atac continuă să se afle în libertate, potrivit dpa.

Cele 15 persoane rănite se află internate în spital, a declarat purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Vienna Health, Christoph Mierau. Printre persoanele rănite se numără un ofiţer de poliţie, care este în state gravă. Alte cel puţin şase persoane sunt în stare gravă.

Mai mulţi atacatori ar fi acţionat în cel puţin şase locaţii din Viena, a confirmat Harald Sörös, notează News.ro.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat că împuşcăturile de luni seara din Viena sunt un „atac terorist respingător” şi a adăugat că armata va proteja obiectivele din capitală pentru ca poliţia să se poată concentra asupra operaţiunilor antiteroriste, informează Reuters.

Cehia a anunțat că declanșează controale la frontiera cu Austria, după atacul de la Viena.

Preşedintele Consiliului European Charles Michel a scris, pe Twitter, un mesaj prin care condamnă atacul.

„Europa condamnă vehement acest act laş care încalcă valorile umane. Gândurile mele se îndreaptă către victime şi locuitorii oraşului Viena în noaptea acestui atac teribil. Suntem alături de Austria”, a scris şi Charles Michel.

Atacul s-a produs în centrul Vienei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram