Duminică, 1 noiembrie, în R. Moldova a avut loc primul tur al alegerilor prezidențiale. Pentru moldovenii din stânga Nistrului au fost deschise 42 de secții de votare, unele dintre ele la Varnița, Gura Bâcului sau Coșnița. La punctul de control de la ieșirea din regiunea transnistreană din Varnița s-au format rânduri de mașini. Iar oamenii veniți la secțiile de vot spuneau că își știu doar propriul candidat, pe Igor Dodon, nicidecum pe alții. Localnicii din Varnița au fost nemulțumiți că aceștia vin să voteze fără a cunoaște realitățile de pe malul drept al Nistrului. În total, la scrutin au participat 14 269 de alegători din stânga Nistrului. După prelucrarea tuturor proceselor verbale, 74.25 și-au dat votul pentru Igor Dodon, iar 13,34 pentru Maia Sandu.

Autoare: Viorica Tataru

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!