/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Candidata PAS, Maia Sandu s-a întâlnit cu Renato Usatîi. Ce au convenit cei doi

missing
03 noiembrie 2020, ora 12:12

Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu la funcția de președinte al R. Moldova s-a întâlnit cu fostul său contracandidat din turul întâi, Renato Usatîi. Despre asta au anunțat reprezentanții partidului pe pagina de Facebook.

Maia Sandu, candidată PAS:Astăzi am avut o primă discuție cu Renato Usatîi. Am reiterat angajamentul meu, făcut anterior public, că vom curăța președinția și apoi vom curăța parlamentul. Vom identifica metodele legale prin care să declanșăm alegeri anticipate, astfel încât în Parlament să ajungă oameni care îi reprezintă pe cetățeni. Am un mesaj către toți alegătorii, inclusiv către cei care au votat pentru domnul Usatîi – voi vreți să scăpăm de corupție, să pedepsim hoții și să scăpăm țara de Dodon. Asta ne dorim și noi. Putem face asta cu sprijinul vostru.”

Renato Usatîi a declarat luni, 2 noiembrie, că după ce se va întâlni cu Maia Sandu și va discuta despre proiectele pe care le-a început „Partidul Nostru” și despre promisiunile pe care le-a făcut candidatul în campania electorală, va anunța pe cine susține în turul doi de scrutin.

În cadrul emisiunii „Cutia Neagă” de la TV8, candidata PAS a declarat că este gata să susțină ideea de dizolvare a Parlamentului, expusă de Usatîi, dacă va exista „o soluție legală”. Maia Sandu a menționat că obiectivul ei este să obțină cât mai mult sprijin pentru turul doi de scrutin.

Lidera PAS, Maia Sandu, care a ieșit pe primul loc la alegrile de duminică, va fi susținută, în turul doi, de patru foști contracandidați din turul întâi al scrutinului prezidențial. Este vorba despre Andrei Năstase, Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă și Tudor Deliu.

În total la alegerile din 1 noiembrie au participat opt candidați. În turul doi au trecut Maia Sandu și Igor Dodon. Al doilea tur de scrutin are loc la 2 săptămâni de la data primului tur de scrutin, data fiind stabilită de CEC.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram