Două spitale raionale vor fi dotate cu paturi multifuncționale conform celor mai înalte standarde, noptiere, precum și sisteme mobile care furnizează energie și permit amplasarea dispozitivelor medicale necesare în apropierea pacientului, grație ajutorului umanitar oferit de Republica Cehă, destinat creșterii capacității de internare urgentă a pacienților în instituțiile medicale raionale.

Astfel, secția de terapie intensivă a Spitalului Raional Căușeni va fi dotată cu 11 paturi multifuncționale, iar secția de terapie intensivă a Spitalului Raional Călărași, va fi utilată cu 10 paturi multifuncționale. Valoarea totală a asistenței umanitare se ridică la 390.000 mii euro.

Evenimentul de transmitere a ajutorului umanitar a avut loc ieri, în prezența ambasadorului Republicii Cehe în RM, Zdeněk Krejčí și a secretarului de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Marina Golovaci.

Asistența umanitară oferită astăzi este parte a răspunsului umanitar la pandemia COVID-19, pentru care Guvernul Republicii Cehe a oferit fonduri extraordinare, fiind utilizate pentru achiziționarea paturilor în secțiile de reanimare a spitalelor raionale, pentru a crește capacitățile de internare urgentă a pacienților din raioanele Republicii Moldova. De asemenea, a fost alocată o sută de mii de euro pentru a reduce răspândirea COVID-19 în rândul persoanelor cu dizabilități. Republica Cehă va continua să finanțeze și să implementeze proiecte de cooperare externă pentru dezvoltare”, a subliniat ambasadorul Republicii Cehe în RM, Excelența Sa, Zdeněk Krejčí.

Pe lângă ajutorul umanitar, Republica Cehă sprijină anual proiecte de dezvoltare în valoare de peste trei milioane euro în Republica Moldova, pe diferite domenii de activitate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!