Cetățenii moldoveni din diasporă, care la scrutinul de pe 1 noiembrie nu au reușit să-și exprime votul, trebuie să depună o contestație pentru a-și revindeca dreptul, chiar în ziua următorului scrutin, pe 15 noiembrie, la secția de vot. Chiar dacă legislația electorală prevede că turul doi de scrutin se desfășoară în condițiile în care s-a desfășurat și primul tur de scrutin, cu aceleași organe electorale, cu aceleași secții electorale și cu aceleași liste electorale, contestația are putere juridică. În funcție de gravitatea chestiunii abordate, Comisia Electorală Centrală (CEC) poate veni cu soluții, precum sporirea cabinelor de vot sau altele, care vor intra în vigoare printr-o circulară emisă de instituție. 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!