Pentru turul doi al alegerilor prezidențiale vor fi tipărite cu 113 mii de buletine de vot mai mult decât în turul întâi de scrutin, pentru cetățenii din diasporă. Decizia a fost luată de Comisia Electorală Centrală (CEC) pe 4 noiembrie. 

Astfel, în total, în turul doi vor fi tipărite 669 500 de buletine de vot, cu 113 500 de buletine mai mult decât în turul întâi. 581 100 de buletine vor fi tipărite în limba română, iar 88 400 în limba rusă.

Potrivit membrului CEC Sergiu Gurduza, în toate secțiile de vot din străinătate vor fi distribuite câte cinci mii de buletine de vot, cu excepția orașului Baku, Azerbaijan, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, China și Japonia.

Amintim că la alegerile de pe 1 noiembrie diaspora a stabilit un record de participare. Mai mulți concetățeni au format rânduri de zeci de metri la secțiile de vot din străinătate. Din nefericire, mai mulți oameni nu au reușit să-și exprime dreptul la vot.

Cele mai multe voturi în diasporă au fost obținute de către Maia Sandu, desemnată de către Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!