/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Pentru turul doi al alegerilor vor fi tipărite cu 113 mii de buletine de vot mai mult pentru diasporă

missing
04 noiembrie 2020, ora 17:25

Pentru turul doi al alegerilor prezidențiale vor fi tipărite cu 113 mii de buletine de vot mai mult decât în turul întâi de scrutin, pentru cetățenii din diasporă. Decizia a fost luată de Comisia Electorală Centrală (CEC) pe 4 noiembrie. 

Astfel, în total, în turul doi vor fi tipărite 669 500 de buletine de vot, cu 113 500 de buletine mai mult decât în turul întâi. 581 100 de buletine vor fi tipărite în limba română, iar 88 400 în limba rusă.

Potrivit membrului CEC Sergiu Gurduza, în toate secțiile de vot din străinătate vor fi distribuite câte cinci mii de buletine de vot, cu excepția orașului Baku, Azerbaijan, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, China și Japonia.

Amintim că la alegerile de pe 1 noiembrie diaspora a stabilit un record de participare. Mai mulți concetățeni au format rânduri de zeci de metri la secțiile de vot din străinătate. Din nefericire, mai mulți oameni nu au reușit să-și exprime dreptul la vot.

Cele mai multe voturi în diasporă au fost obținute de către Maia Sandu, desemnată de către Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram