Codul fiscal al Republicii Moldova va fi modificat. Guvernul a aprobat astăzi un proiect care prevede stabilirea unui regim special pentru plățile efectuate de angajatori pentru testarea cu COVID-19 a angajaților. Astfel, plățile efectuate vor fi surse de venit neimpozitate. 

Totodată, proiectul va permite deducerea cheltuielilor suportate de angajator pentru testarea salariaților în vederea depistării virusului COVID-19, în scopuri fiscale, cu condiția confirmării. 

„Proiectul că din plățile salariale și alte recompense aferente perioadelor de până la 31 decembrie 2020, achitate începând cu 1 ianuarie 2021 în folosul angajaților, altor persoane fizice, pentru efectuarea de lucrări, prestarea de servicii, să se calculeze și să se achite atât primele de asigurare obligatorie de asistență medicală datorate de angajați, cât și cele datorate de angajatori, potrivit legislației în vigoare pe 31 decembrie curent”, se arată în document.

Proiectul urmează să fie votat de Parlament. Proiectul va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!