/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/DOC/ Vlad Bătrâncea a depus o plângere la Procuratura Generală pe numele deputatului Igor Grosu

missing
05 noiembrie 2020, ora 22:01

Vlad Bătrâncea a depus o plângere la Procuratura Generală pe numele deputatului Igor Grosu. Aceasta după ce președintele Fracțiunii PAS, în ziua alegerilor, a blocat un drum în localitatea Varnița, unde au fost deschise secții de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană. Politicianul și-a pus mașina în mijlocul drumului pentru a nu permite transportului să treacă. Potrivit lui Grosu, acesta ar fi deținut mai multe informații precum că oamenii au fost aduși organizat la urnele de vot.

„Toți cetățenii țării sunt egali în fața legii și toți trebuie să respectăm cu strictețe spiritul și norma legală. La fel, toți cetățenii Republicii Moldova trebuie să fie tratați egal. În data de 1 noiembrie, întreaga țară a asistat la acțiuni brutale și ilegale din partea unui grup restrîns de persoane, din care a făcut parte și deputatul PAS, Igor Grosu. Deputatul, ajutat de cîteva persoane, a blocat un drum public, a blocat traficul rutier și a împiedicat libera circulație a persoanelor pe teritoriul țării noastre. La fel, deputatul Grosu, cu suportul unui grup mic de persoane, au blocat și au încălcat dreptul la vot al cetățenilor Republicii Moldova, drept prevăzut de Constituție”, se arată în mesajul lui Bătrâncea.

Mai mult, Bătrâncea spune că Igor Grosu și-a mai permis să lanseze acuzații dure și defăimătoare la adresa cetățenilor moldoveni din estul țării, numindu-i „separatiști”.

„În legătură cu aceste acțiuni ilegale, am depus astăzi o sesizare la Procuratura Generală, să fie luate măsuri de urgență pentru a stabili aceste ilegalități, iar persoanele responsabile, să fie trase la răspundere”, a conchis Bătrâncea.

Totuși, în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari, deputatul PAS, Mihai Popșoi, a menționat: „Sunt sigur că domnul Igor Grosu atunci când a vorbit de „separatiști” a avut în vedere de autoritățile din stânga Nistrului și nicidecum de oamenii de acolo. Din contra, le mulțumim tuturor cetățenilor din stânga Nistrului care au venit la vot singuri și au votat sincer”.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram