Vlad Bătrâncea a depus o plângere la Procuratura Generală pe numele deputatului Igor Grosu. Aceasta după ce președintele Fracțiunii PAS, în ziua alegerilor, a blocat un drum în localitatea Varnița, unde au fost deschise secții de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană. Politicianul și-a pus mașina în mijlocul drumului pentru a nu permite transportului să treacă. Potrivit lui Grosu, acesta ar fi deținut mai multe informații precum că oamenii au fost aduși organizat la urnele de vot.

„Toți cetățenii țării sunt egali în fața legii și toți trebuie să respectăm cu strictețe spiritul și norma legală. La fel, toți cetățenii Republicii Moldova trebuie să fie tratați egal. În data de 1 noiembrie, întreaga țară a asistat la acțiuni brutale și ilegale din partea unui grup restrîns de persoane, din care a făcut parte și deputatul PAS, Igor Grosu. Deputatul, ajutat de cîteva persoane, a blocat un drum public, a blocat traficul rutier și a împiedicat libera circulație a persoanelor pe teritoriul țării noastre. La fel, deputatul Grosu, cu suportul unui grup mic de persoane, au blocat și au încălcat dreptul la vot al cetățenilor Republicii Moldova, drept prevăzut de Constituție”, se arată în mesajul lui Bătrâncea.

Mai mult, Bătrâncea spune că Igor Grosu și-a mai permis să lanseze acuzații dure și defăimătoare la adresa cetățenilor moldoveni din estul țării, numindu-i „separatiști”.

„În legătură cu aceste acțiuni ilegale, am depus astăzi o sesizare la Procuratura Generală, să fie luate măsuri de urgență pentru a stabili aceste ilegalități, iar persoanele responsabile, să fie trase la răspundere”, a conchis Bătrâncea.

Totuși, în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari, deputatul PAS, Mihai Popșoi, a menționat: „Sunt sigur că domnul Igor Grosu atunci când a vorbit de „separatiști” a avut în vedere de autoritățile din stânga Nistrului și nicidecum de oamenii de acolo. Din contra, le mulțumim tuturor cetățenilor din stânga Nistrului care au venit la vot singuri și au votat sincer”.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!