Grecia intră în carantină totală începând cu ziua de sâmbătă, timp de cel puțin 3 săptămâni, după ce, miercuri, a înregistrat peste 2.600 de cazuri de COVID-19, un număr record pentru această țară, scrie digi24.ro.

„Am ales să iau măsuri drastice mai devreme decât mai târziu”, a spus premierul Kyriakos Mitsotakis, potrivit Reuters.

Conform noilor restricții care vor intra în vigoare de sâmbătă în toată țara, magazinele cu amănuntul vor fi închise, excepție făcând supermarketurile și farmaciile. Cetățenii vor ieși din case doar cu declarații, într-un anumit interval de timp, anunță sursa citată.

Școlile primare vor rămâne deschise, însă liceele vor fi închise. Anterior, în țară au mai fost impue și alte restricții.

Grecia a înregistrat mai puține cazuri decât majoritatea țărilor din Europa, în principal din cauza unui blocaj strict și timpuriu.

De la începutul lunii octombrie, numărul de cazuri a început să crească. Miercuri, 4 noiembrie, a înregistrat 2.646 de noi cazuri, cel mai mare număr zilnic de până acum. Grecia a înregistrat, în total, 46.892 de cazuri și 673 de decese.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!