/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Grecia a anunțat că intră, de sâmbătă, în carantină totală

05 noiembrie 2020, ora 14:44

Grecia intră în carantină totală începând cu ziua de sâmbătă, timp de cel puțin 3 săptămâni, după ce, miercuri, a înregistrat peste 2.600 de cazuri de COVID-19, un număr record pentru această țară, scrie digi24.ro.

„Am ales să iau măsuri drastice mai devreme decât mai târziu”, a spus premierul Kyriakos Mitsotakis, potrivit Reuters.

Conform noilor restricții care vor intra în vigoare de sâmbătă în toată țara, magazinele cu amănuntul vor fi închise, excepție făcând supermarketurile și farmaciile. Cetățenii vor ieși din case doar cu declarații, într-un anumit interval de timp, anunță sursa citată.

Școlile primare vor rămâne deschise, însă liceele vor fi închise. Anterior, în țară au mai fost impue și alte restricții.

Grecia a înregistrat mai puține cazuri decât majoritatea țărilor din Europa, în principal din cauza unui blocaj strict și timpuriu.

De la începutul lunii octombrie, numărul de cazuri a început să crească. Miercuri, 4 noiembrie, a înregistrat 2.646 de noi cazuri, cel mai mare număr zilnic de până acum. Grecia a înregistrat, în total, 46.892 de cazuri și 673 de decese.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram