Un nou șir de măsuri restrictive în Italia au fost adoptate de Consiliul de miniștri al Italiei, informează Ambasada Republicii Moldova la Roma. Noile restricții vor intra în vigoare la mâine și se vor aplica până pe 3 decembrie curent.

Potrivi deciziei, este limitată circulația pe întreg teritoriul Italiei între orele de 22:00 și 05:00, cu excepția cazurilor de muncă, de studiu și de sănătate.

Teritoriul Italiei va fi împărțit în trei zone – galbenă, portocalie și roșie. Acestea se vor stabilesc prin ordin al Ministrului Sănătății. Astfel, în zona „galbenă” nu sunt prevăzute alte restricții decât cele pe timp de noapte – Abruzzo, Basilicata, Campania, Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Liguria, Molise, Marche, Provinciile Trento și Bolzano, Sardinia, Toscana, Umbria și Veneto.

În zona „portocalie”, este interzisă intrarea și ieșirea, fiind permisă circulația pe timp de zi pe întreg teritoriul regiunii pe motive de muncă, de sănătate și urgență -Puglia și Sicilia.

În zona „roșie” este interzisă intrarea și ieșirea, precum și deplasarea de la o localitate la alta, fiind permisă circulați pe timp de zi doar în localitatea de reședință pe motive de sănătate, muncă și urgență – Lombardia, Piemonte, Calabria și Valle d’Aosta.

În contextul turului doi al alegerilor președintelui Republicii Moldova care vor avea loc la 15 noiembrie 2020, Ambasada va veni în zilele următoare cu precizările de rigoare.

De asemenea, în continuare, valabile prevederile privind obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber, în prezența altor persoane. Purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile închise, cu excepția locuințelor private.

Gradul de ocupare în mijloacele publice locale și feroviare regionale (cu excepția transportului școlar) este redus la maximum 50%.

Mai mult, se suspendă expozițiile și vizitele publice la muzee și institute culturale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!