/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Imunitate pe viață pentru Putin. Parlamentul Rusiei va vota extinderea imunității prezidențiale

05 noiembrie 2020, ora 15:06

Un nou proiect de lege va extinde imunitatea foștilor președinți ai Rusiei. Aceștia nu vor putea fi urmăriți penal pentru nicio infracțiune comisă în timpul vieții. Până acum, foștii președinți beneficiau de imunitate doar pentru eventuale infracțiuni comise în timpul mandatului, scrie Reuters și digi24.ro.

Proiectul de lege, pus în dezbatere publică pe un site al Guvernului, este unul dintre mai multe proiecte care au fost introduse în urma reformelor constituționale care, printre altele, îi permit președintelui Vladimir Putin să candideze din nou la încheierea mandatului său în 2024.

Foștii președinți se bucură deja de imunitate pe viață pentru infracțiunile săvârșite în funcție în temeiul legislației adoptate după ce primul președinte post-sovietic al Rusiei, Boris Yeltsin, i-a predat frâiele puterii lui Putin la începutul secolului.

Noul proiect de lege ar îngreuna, de asemenea, ridicarea imunității extinse a foștilor președinți.

Ar fi nevoie ca parlamentarii din Camera Superioară să voteze covârșitor pentru a revoca imunitatea prezidențială pe baza acuzațiilor că președintele a comis o trădare sau o altă infracțiune gravă.

Proiectul de lege urmează să fie votat de Parlament, iar mai apoi președintele Vladimir Putin să promulge legea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram