/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ministerul Justiției de la Chișinău anunță că a recepționat cererea de extrădare a fostului deputat român Cristian Rizea 

missing
05 noiembrie 2020, ora 12:46

Ministerul Justiției de la Chișinău anunță că a recepționat cererea Ministerului Justiției din România privind extrădarea fostului deputat român Cristian Rizea. 

Acesta a fost reținut pe teritoriul Republicii Moldova, la începutul săptămânii curente. Ulterior, Ministerul Justiţiei din România a trimis o cerere autorităților din Republica Moldova privind extrădarea fostului deputat român Cristian Rizea, care a fost condamnat în România la patru ani şi opt luni închisoare.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, care a fugit din România după ce a fost condamnat penal, a fost reţinut pe 2 noiembrie la Chişinău, iar autorităţile din Româniaau demarat procedura de extrădare, scrie Agerpres.

În martie 2019, fostul deputat Cristian Rizea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Rizea era acuzat că a pretins în mod direct de la omul de afaceri Lucian Colţea suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive. Banii au fost ceruţi în schimbul promisiunii lui Rizea, îndeplinită ulterior, că va interveni la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) şi la Primăria comunei Chiajna astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram