Ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu a oferit detalii despre luarea de ostatici din satul Mereni, raionul Anenii Noi, în dimineața acestei zile. Funcționarul a spus că învinuitul se afla în stare de ebrietate,  a provocat unuia din copii răni și a solicitat să vorbească cu un demnitar. Pavel Voicu a declarat că anume din aceste motive s-a deplasat la fața locului, iar pentru a-l sustrage pe individ, a avut cu acesta o convorbire telefonică. 

„În timpul intervenției Poliției, acesta a dorit să comunice cu un conducător de rang înalt, tocmai de asta am decis să merg la fața locului personal. Din cauza că persoana devenea tot mai agresivă și deja a provocat unuia din copii răni la deget și gât cu un cuțit, a fost necesar să avem o discuție telefonică, pentru a-l sustrage de la aceste acțiuni. Am mers pe metoda convingerii, acesta a fost de acord să elibereze doi copii, apoi pe al treilea, fiind imediat imobilizat de polițiști”, a scris Pavel Voicu pe pagina sa de Facebook.

În dimineața acestei zile, în satul Mereni, raionul Anenii Noi, un bărbat aflat în stare de ebrietate a rănit cu un cuțit o rudă, iar apoi a luat ostatici trei copii, pe care-i amenințase cu moartea. Totul s-a întâmplat la domiciliul bărbatului.

În timpul reținerii făptașului, un polițist a fost rănit în braț. Acum cei trei copii sunt în afara pericolului, iar persoana reținută este cercetată penal.

/VIDEO/ Femeia luată ostatică la Anenii Noi povestește despre calvarul prin care a trecut: „Ținea sub cuțit copilul meu”

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!