/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ministrul Voicu oferă detalii despre luarea de ostatici din Anenii Noi. „A fost necesar să avem o discuție telefonică”

missing
05 noiembrie 2020, ora 13:55

Ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu a oferit detalii despre luarea de ostatici din satul Mereni, raionul Anenii Noi, în dimineața acestei zile. Funcționarul a spus că învinuitul se afla în stare de ebrietate,  a provocat unuia din copii răni și a solicitat să vorbească cu un demnitar. Pavel Voicu a declarat că anume din aceste motive s-a deplasat la fața locului, iar pentru a-l sustrage pe individ, a avut cu acesta o convorbire telefonică. 

„În timpul intervenției Poliției, acesta a dorit să comunice cu un conducător de rang înalt, tocmai de asta am decis să merg la fața locului personal. Din cauza că persoana devenea tot mai agresivă și deja a provocat unuia din copii răni la deget și gât cu un cuțit, a fost necesar să avem o discuție telefonică, pentru a-l sustrage de la aceste acțiuni. Am mers pe metoda convingerii, acesta a fost de acord să elibereze doi copii, apoi pe al treilea, fiind imediat imobilizat de polițiști”, a scris Pavel Voicu pe pagina sa de Facebook.

În dimineața acestei zile, în satul Mereni, raionul Anenii Noi, un bărbat aflat în stare de ebrietate a rănit cu un cuțit o rudă, iar apoi a luat ostatici trei copii, pe care-i amenințase cu moartea. Totul s-a întâmplat la domiciliul bărbatului.

În timpul reținerii făptașului, un polițist a fost rănit în braț. Acum cei trei copii sunt în afara pericolului, iar persoana reținută este cercetată penal.

/VIDEO/ Femeia luată ostatică la Anenii Noi povestește despre calvarul prin care a trecut: „Ținea sub cuțit copilul meu”

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram