/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Modalitățile de votare în turul II al alegerilor prezidențiale. Cererile pentru urna mobilă trebuie solicitate din nou 

missing
05 noiembrie 2020, ora 10:28

Declarațiile privind locul nou de ședere depuse la organul administrației publice locale sunt valabile și pentru turul al doilea de scrutin din 15 noiembrie 2020. Declarația de ședere este procedura prin care cetățeanul cu drept de vot declară locul aflării sale în ziua alegerilor.

Comisia Electorală Centrală anunță că cererile privind votarea cu urna mobilă pot fi făcute până la ora 18.00 a zilei de 14 noiembrie 2020. În ziua de 15 noiembrie, cererile se depun numai până la ora 15.00. Cererile depuse pentru turul întâi nu sunt valabile și la turul al doilea.

Alegătorii care doresc să voteze la o altă secție de votare sau într-o altă localitate, trebuie să depună o cerere la biroul electoral al secției de votare la care este arondat, va face dovada cu actul de identitate că are dreptul să voteze la această secție de votare și va primi un certificat pentru drept de vot. „Cu acest certificat el va putea vota la orice secție de votare deschisă pe teritoriul Republicii Moldova. Certificatele eliberate pentru turul întâi nu sunt valabile și pentru turul al doilea de scrutin”, precizează CEC.

Studenții și elevii cu drept de vot, care nu au înregistrare la domiciliu sau la reședință în localitatea în care își fac studiile, votează în cadrul alegerilor prezidențiale conform regulilor generale. Respectiv, aceștia vor vota în secția de votare care corespunde domiciliului sau la reședinței valabile sau pot solicita certificatul cu drept de vot.

Precizăm că pe 15 noiembrie curent se va desfășura turul II al scrutinului prezidențial. Lupta se va da între doi candidați – liderul PAS, Maia Sandu, și candidatul independent, susținut e PSRM, Igor Dodon.

Secțiile de votare se vor deschide la ora 7:00 și se vor închide la ora 21:00.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram