Observatorii acreditați pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020 își pot continua activitatea și în turul al doilea al scrutinului ce va avea loc pe 15 noiembrie 2020. Anunțul a fost făcut de către Comisia Electorală Centrală.

De asemenea, pot fi depuse cereri noi la CEC sau la consiliile electorale de circumscripție în vederea solicitării de acreditare a observatorilor pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie 2020. Termenul limită de depunere a documentelor e sâmbătă, 7 noiembrie, curent.

Pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, CEC a acreditat 2 220 de observatori, dintre care 1 911 naționali și 309 internaționali.

Menționăm că în acest an, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei nu are observatori la alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Motivul pentru care reprezentanții APCE nu monitorizează alegerile sunt restricțiile de circulație impuse din cauza pandemiei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!