Europa se confruntă în prezent cu o „explozie” a numărului cazurilor de COVID-19 şi nu trebuie să-şi relaxeze eforturile împotriva pandemiei, purtarea generalizată a măştii şi controlul strict al adunărilor putând să salveze numeroase vieţi, a declarat joi directorul biroului pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge, într-un interviu acordat France Presse, scrie agerpres.ro.

„Observăm o explozie” a contagierilor cu „un milion de cazuri suplimentare în numai câteva zile” în Europa şi „vedem de asemenea mortalitatea crescând încetul cu încetul”, a spus Hans Kluge. „Nu ne putem relaxa” şi „va fi o perioadă mai dificilă, trebuie să fim sinceri în această privinţă”, a adăugat el.

Zona Europa a OMS, care cuprinde 53 de ţări, printre care şi Rusia, a înregistrat de la începutul pandemiei peste 11,8 milioane de cazuri şi aproximativ 295.000 de decese. În ultimele şapte zile au fost confirmate circa 1,8 milioane de noi cazuri de infectare şi aproximativ 19.500 de decese.

Conform estimărilor OMS, „prin purtarea generalizată a măştii şi controlul strict al adunărilor vom putea salva peste 261.000 de vieţi în Europa până în luna februarie”.

Însă el susţine că şcolile ar trebui să rămână deschise „până la capăt” şi să fie închise doar în ultimă instanţă. „Nu există motive să spunem că şcolile sunt unul din vectorii principali de transmitere” a noului coronavirus, consideră responsabilul OMS. „Trebuie să ţinem şcolile deschise până la capăt pentru că nu ne putem permite o generaţie pierdută din cauza COVID-19”, mai argumentează Hans Kluge.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!