Centrul electoral din comitatul Maricopa, din statul american Arizona, unul dintre ultimele care trebuie să mai numere voturi la alegerile prezidențiale din SUA din 2020, a închis clădirea pentru presă și public după ce susținători furioși ai lui Donald Trump s-au adunat în fața clădirii. Unii dintre ei sunt înarmați, iar polițiștii din forțele speciale de intervenție așteaptă să vadă cum evoluează lucrurile, conform The Guardian și digi24.ro.

Lucrătorii departamentului care se ocupă de numărarea voturilor vor continua procesul de numărare și de raportarea a rezultatelor, însă. Conducerea departamentului a anunțat că rezultatele numărătorii vor fi transmise așa cum a fost anunțat.

Printre persoanele adunate în fața clădirii se numără și congresmanul republican Paul Gosar.

Susținătorii lui Trump ținând bannere inscripționate „Trump-Pence” și steaguri de campanie ale lui Trump dar și arme de foc s-au strâns în fața clădirii departamentului și au început să scandeze „Count the votes!” (Numărați voturile!) sau „Fox News sucks!”, furioși pe motivul că postul TV Fox News a dat ca sigură câștigarea Arizonei de către Joe Biden încă din noaptea alegerilor.

Pe lângă Fox, și AP a trecut Arizona în suita de state a lui Biden, explicând că avansul fostului vicepreședinte e suficient de mare încât rezultatul nu mai poate fi schimbat de restul voturilor.

Arizona, un fost stat roșu, a devenit competitiv în 2020, iar dacă Biden își va păstra avansul și după numărătoarea tuturor voturilor, atunci șansele sale de a deveni președintele SUA cresc considerabil. Donald Trump are nevoie să recupereze acest stat pentru a putea rămâne în cursă după ce Wisconsin și Michigan au trecut deja în suita lui Biden, iar numărătoarea în Georgia arată o creștere puternică a fostului vicepreședinte.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!