/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Operațiune FULGER la Mereni. Poliția a fost pusă pe jar, după ce un recidivist de 24 de ani a luat ostatici 3 copii

missing
05 noiembrie 2020, ora 20:07

Operațiune ca în filme, la Mereni, Aneni noi. Poliția a fost pusă pe jar, în această dimineață, după ce un recidivist, de 24 de ani, și-a amenințat soția cu moartea, a luat copiii ostatici și s-a baricadat în casă. O rudă, care le-a sărit în ajutor copiilor, s-a ales cu o plagă la gât și a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Casa, în care se afla agresorul a fost înconjurată de ofițerii Fulger, iar conducerea MAI și ministrul de interne, Pavel Voicu, au purtat negocieri cu atacatorul. Într-un final, agresorul a fost reținut cu focuri de armă. În urma intervențiilor, șeful adjunct al Inspectoratului de Investigații, Igor Zglavuța, a avut de suferit. Vă atenționăm că urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

Această scenă a fost surprinsă în gospodăria, unde se afla agresorul și copiii pe care acesta i-a luat ostatici. Potrivit poliției, recidivistul a cerut să discute cu cineva de rang înalt așa că, la fața locului, a venit ministrul de interne, Pavel Voicu, șeful IGP, Sergiu Paiu, și adjunctul de la Inspectoratul Național de Investigații, Igor Zglavuța. În timp ce aceștia duceau negocieri cu agresorul, mascații au înconjurat casa.

„Vă rog frumos, spuneți-le la polițiști să iasă din ogradă. – Eu dau indicații!”

Agresorul, în vârstă de 24 de ani, ținea cuțitul la gâtul unui copil și amenința că-și omoară familia.

„- Olga, du-te în casă și nu-ți fie frică. – Mihai, liniștește-te! – Nu, am zis! Stai acolo, îți spun! – Mihai, dă-i pace la copil!”

Bărbatul, fiind în stare de ebrietate, a venit spre dimineață și a dat busna peste copiii care dormeau în casă. El susține că a venit să-și convingă soția, cu care are și un copil de un an, să meargă la judecată în calitate de martor al apărării, el fiind cercetat într-un dosar în care este învinuit de omor din imprudență, săvârșit anul trecut.

„- Puiuțu, uită-te la mine, te rog frumos, ascultă-mă. Tu știi că eu te iubesc și nu o să te ating. Du-te, te rog, în casă și îmbracă fata!”

La un moment dat, agresorul a scăpat situația de sub control, iar șeful adjunct al Inspectoratul Național de Investigații, Igor Zglavuța, a profitat de asta și s-a năpustit peste el, doborându-l la pâmânt. În aceiași secundă, șeful IGP i-a smuls copilul din mâini, după care au intervenit ofițerii Fulger. Ca urmare, Zglavuța a suferit o luxație la mână și mai multe julituri.

„Mihai, o să omori copilul.”

„A venit la ora 5 dimineața, în casă, a început la mine că eu sunt de vină, că el s-a despărțit cu soția. A început să-mi zică să o sun pe Olga, m-a tăiat aici, la gât.”

Femeia, care a scăpat ca prin minune din mâinile soțului agresiv, ne-a spus că acesta nu este la prima abatere. Ea spune că au mai fost situații în care a bătut-o de ea se vedea nevoită să fugă de acasă.

„- De ce credeți că s-a comportat așa? – El este foarte agresiv cu toată lumea. – V-ați adresat la poliție vreodată? – De foarte multe ori, dar nu prea a luat măsuri poliția. – Ce o să faceți acum? – O să am grijă de copii. Cred că o să-i dea pedeapsa pe care o merită.”

Vecinii au rămas înmărmuriți, atunci când au văzut mascații la ei în mahala.

„ – Au împușcat de vreo două ori, acum, la urmă, și l-au reținut.”

„La fața locului a fost șeful poliției naționale, Sergiu Paiu, la fel și Pavel Voicu, ministrul de Interne, care au dus intensiv tratative cu bărbatul, punând în prim plan siguranța celor trei copii. La moment, acesta a fost reținut. Copilașii se află în siguranță, la serviciul de urgență.”

Potrivit poliției, individul de 24 de ani a fost militar prin contract, iar în prezent, mai are la activ două dosare penale pentru agresiune în familie, dar și pentru un omor din imprudență, comis în 2019. Astăzi, acesta urma să se prezinte pe banca acuzaților, în dosarul cu omorul și a venit să-și convingă soția, cu care nu mai locuiește împreună, să meargă în instanță în calitate de martor al apărării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram