18 zile de arest pentru fostul deputat român PSD, Cristian Rizea. Decizia a fost pronunțată astăzi, de către Judecătoria Ciocana. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru. 

Precizăm că, fostul deputat român, Cristian Rizea, a fost reținut de autoritățile de la Chișinău, după ce pe 3 noiembrie Igor Dodon i-a retras cetățenia moldovenească.

Înainte de reținerea sa, Rizea a anunțat că avocații săi au depus deja actele prin care este contestată retragerea „abuzivă” a cetățeniei moldovenești.

Potrivit surselor Realitatea PLUS, Ministerul Justiției a României așteaptă confirmarea retragerii cetățeniei pentru ca, mai apoi, să reia procedurile de extrădare în cazul fostului deputat PSD, aflat în prezent la Chișinău.

Potrivit presei românești, fostul deputat român Cristian Rizea, condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, ar fi obținut cetățenia Republicii Moldova. Președinția vine cu precizări. Instituția anunță că nu a emis niciun decret de acordare a cetățeniei moldovenești cetățeanului român Cristian Rizea.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!