/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Sesizarea depusă la ANI, PA și Fisc de către un deputat în adresa unui membru CEC

missing
06 noiembrie 2020, ora 11:49

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Iurie Reniță a depus, vineri, 6 noiembrie, mai multe sesizări la Autoritatea Națională de Integritate (ANI), Procuratura Anticorupție (PA) și Serviciul Fiscal de Stat (Fisc) în privința actualului secretar general al Comisiei Electorale Centrală (CEC) și fostului consilier prezidențial, Maxim Lebedinschi. Potrivit deputatului, în 2015-2016 fostul consilier prezidențial, Maxim Lebedinschi ar fi făcut împrumuturi de aproximativ 960.000 de lei de la „Exclusiv Media SRL”, al cărei fondator este socialistul Corneliu Furculiță, „bani care ar fi fost utilizați în campania prezidențială din 2016”.

Deocamdată, Maxim Lebedinschi nu a comentat declarațiile făcute de Iurie Reniță.

Potrivit deputatului Reniță, „împrumuturile de zeci de milioane de la acest SRL PSRM-ist conduc la fireasca concluzie că banii au fost utilizați pentru campania prezidențială din 2016.”

Bahamistul de la CEC. Actualul secretar general al Comisiei Electorale Centrale și ex-consilier prezidențial, Maxim Lebedinschi, face și el parte din “galeria” celor 29 de fruntași și activiști PSRM-iști, care au făcut masiv împrumuturi în anii 2015-2016 de la SRL “Exclusiv Media”, avându-l ca fondator pe actualul președinte al fracțiunii socialiste din parlament, Corneliu Furculiță. În 2016 au avut loc alegeri prezidențiale, iar candidatul PSRM (ca și în prezent) a fost liderul acestuia Igor Dodon. Împrumuturile de zeci de milioane de la acest SRL PSRM-ist conduc la fireasca concluzie că banii au fost utilizați pentru campania prezidențială din 2016.
Chiar dacă nu a putut “concura” la egal cu Corneliu Furculiță în privința împrumuturilor, Maxim Lebedinschi “s-a mulțumit” și cu 960.000 de lei, fără a-i menționa în declarația de venituri și proprietăți. Deoarece nu cunoaștem cifra exactă a împrumuturilor totale ale lui Maxim Lebedinschi de la SRL “Exclusiv Media” (ar putea fi mult mai mare), acest lucru urmează să-l clarifice Autoritatea Națională de Integritate, Procuratura Anticorupție, inclusiv Fiscul, poliția sau alte structuri cu responsabilități de constatare”, a scris Iurie Reniță pe pagina sa de Facebook.

Anterior, deputații Iurie Reniță și Octavian Țîcu au prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, nume noi din dosarul „Bahamas”. Este vorba despre Maxim Lebedinschi, Petru Corduneanu și Vadim Filip, care, potrivit celor doi politicieni, ar fi persoane apropiate PSRM-ului și lui Igor Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram