Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Iurie Reniță a depus, vineri, 6 noiembrie, mai multe sesizări la Autoritatea Națională de Integritate (ANI), Procuratura Anticorupție (PA) și Serviciul Fiscal de Stat (Fisc) în privința actualului secretar general al Comisiei Electorale Centrală (CEC) și fostului consilier prezidențial, Maxim Lebedinschi. Potrivit deputatului, în 2015-2016 fostul consilier prezidențial, Maxim Lebedinschi ar fi făcut împrumuturi de aproximativ 960.000 de lei de la „Exclusiv Media SRL”, al cărei fondator este socialistul Corneliu Furculiță, „bani care ar fi fost utilizați în campania prezidențială din 2016”.

Deocamdată, Maxim Lebedinschi nu a comentat declarațiile făcute de Iurie Reniță.

Potrivit deputatului Reniță, „împrumuturile de zeci de milioane de la acest SRL PSRM-ist conduc la fireasca concluzie că banii au fost utilizați pentru campania prezidențială din 2016.”

Bahamistul de la CEC. Actualul secretar general al Comisiei Electorale Centrale și ex-consilier prezidențial, Maxim Lebedinschi, face și el parte din “galeria” celor 29 de fruntași și activiști PSRM-iști, care au făcut masiv împrumuturi în anii 2015-2016 de la SRL “Exclusiv Media”, avându-l ca fondator pe actualul președinte al fracțiunii socialiste din parlament, Corneliu Furculiță. În 2016 au avut loc alegeri prezidențiale, iar candidatul PSRM (ca și în prezent) a fost liderul acestuia Igor Dodon. Împrumuturile de zeci de milioane de la acest SRL PSRM-ist conduc la fireasca concluzie că banii au fost utilizați pentru campania prezidențială din 2016.
Chiar dacă nu a putut “concura” la egal cu Corneliu Furculiță în privința împrumuturilor, Maxim Lebedinschi “s-a mulțumit” și cu 960.000 de lei, fără a-i menționa în declarația de venituri și proprietăți. Deoarece nu cunoaștem cifra exactă a împrumuturilor totale ale lui Maxim Lebedinschi de la SRL “Exclusiv Media” (ar putea fi mult mai mare), acest lucru urmează să-l clarifice Autoritatea Națională de Integritate, Procuratura Anticorupție, inclusiv Fiscul, poliția sau alte structuri cu responsabilități de constatare”, a scris Iurie Reniță pe pagina sa de Facebook.

Anterior, deputații Iurie Reniță și Octavian Țîcu au prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, nume noi din dosarul „Bahamas”. Este vorba despre Maxim Lebedinschi, Petru Corduneanu și Vadim Filip, care, potrivit celor doi politicieni, ar fi persoane apropiate PSRM-ului și lui Igor Dodon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!