/FOTO/ Scuarul de pe strada Nicolae Dimo, renovat. Când au început lucrările

06 noiembrie 2020, ora 08:05

Primăria municipiului Chișinău anunță că a fost dat startul lucrărilor de reabilitare a scuarului de pe strada Nicolae Dimo, din preajma memorialului voluntarilor bulgari, din sectorul Râșcani al Capitalei. La moment, sunt executate lucrări de pregătire a șantierului, prin decaparea pavajului uzat și demontarea bordurilor deteriorate.

Astfel, spațiul public care se află la intersecția străzilor Tudor Vladimirescu – Nicolae Dimo, cu o suprafață de 1 ha, urmează a fi renovat integral, iar lucrările vor consta în montarea pavajului nou, modernizarea iluminatului nocturn și instalarea mobilierului urban (bănci, coșuri de gunoi).

Totodată, proiectul de renovare prevede amenajarea unui havuz, inclusiv amenajarea unor blocuri sanitare publice.

Costul lucrărilor este de 3 milioane de lei, surse alocate din bugetul municipal.

În prezent, municipalitatea desfășoară lucrări de renovare a infrastructurii spațiilor verzi și a zonelor de agrement din capitală, după cum urmează: Parcul „La Izvor”; Parcul „Alunelul”; Scuarul V. Dokuceaev,11; Scuarul din str. Miron Costin (Complexul Memorial „Feciorilor Patriei – Sfânta Amintire”); Scuarul „Mihai Eminescu”; Scuarul din strada Kiev, 1.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram