Primăria municipiului Chișinău anunță că a fost dat startul lucrărilor de reabilitare a scuarului de pe strada Nicolae Dimo, din preajma memorialului voluntarilor bulgari, din sectorul Râșcani al Capitalei. La moment, sunt executate lucrări de pregătire a șantierului, prin decaparea pavajului uzat și demontarea bordurilor deteriorate.

Astfel, spațiul public care se află la intersecția străzilor Tudor Vladimirescu – Nicolae Dimo, cu o suprafață de 1 ha, urmează a fi renovat integral, iar lucrările vor consta în montarea pavajului nou, modernizarea iluminatului nocturn și instalarea mobilierului urban (bănci, coșuri de gunoi).

Totodată, proiectul de renovare prevede amenajarea unui havuz, inclusiv amenajarea unor blocuri sanitare publice.

Costul lucrărilor este de 3 milioane de lei, surse alocate din bugetul municipal.

În prezent, municipalitatea desfășoară lucrări de renovare a infrastructurii spațiilor verzi și a zonelor de agrement din capitală, după cum urmează: Parcul „La Izvor”; Parcul „Alunelul”; Scuarul V. Dokuceaev,11; Scuarul din str. Miron Costin (Complexul Memorial „Feciorilor Patriei – Sfânta Amintire”); Scuarul „Mihai Eminescu”; Scuarul din strada Kiev, 1.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!