/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

În atenția transportatorilor de mărfuri! Depunerea declarației generale de sosire devine obligatorie în Ucraina

06 noiembrie 2020, ora 14:24

Începând de sâmbătă, 7 noiembrie 2020, transportatorii de mărfuri sunt obligați să depună o declarație generală de sosire pentru toate mărfurile care intră pe teritoriul Ucrainei, inclusiv cele în tranzit. Această obligație se referă și la transportatorii de mărfuri din Republica Moldova. 

Declarația generală de sosire este o notificare electronică ce include un set de date relevante, transmise autorității vamale de către transportator (sau în numele acestuia de către altă persoană). Declarația poate fi completată direct pe pagina web a Serviciului Vamal de Stat al Ucrainei.

Aplicarea declarației generale de sosire este stipulată în tratatele internaționale și este implementată în scopul efectuării unei analize de risc preliminare de către angajații Serviciului Vamal de Stat al Ucrainei.

Până în prezent, Codul Vamal al Ucrainei stipula notificarea prealabilă a autorităților vamale de destinație cu privire la intenția de a importa mărfuri pe teritoriul vamal al Ucrainei. Pentru mărfurile aflate în tranzit pe teritoriul Ucrainei, nu era necesară notificarea prealabilă.

Astfel, odată cu introducerea modificărilor corespunzătoare, transportatorul va fi obligat să depună declarația generală de sosire pentru toate mărfurile care se aduc pe teritoriul Ucrainei, inclusiv cele în tranzit.

De asemenea, aceasta poate fi remisă în adresa biroului vamal de intrare, în a cărei zonă de activitate se află punctul de control unde mărfurile vor traversa frontiera Ucrainei pentru prima dată. Pentru transportul rutier internațional de mărfuri este obligatorie notificarea cu cel puțin o oră înainte de sosirea mărfurilor pe teritoriul vamal al Ucrainei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram