Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova este alături de echipa Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” prin organizarea unui concert, în parteneriat cu Filarmonica, oferit de echipa Orchestrei Naționale și Ansamblului de acordeoniști „Concertino”, ce poate fi urmărit online.

„Filarmonica Națională este un simbol al Chișinăului și al întregii țări. Un loc care întregește armonios imaginea arhitecturală a capitalei și care, totodată, prin evenimentele muzicale pe care le găzduiește, plasează Republica Moldova în circuitul cultural internațional. Incendiul care a devastat clădirea Filarmonicii nu poate să ne lase indiferenți și îmi exprim speranța că, prin eforturi comune, echipa Filarmonicii va reveni cât mai curând în casa ei. Uniunea Europeană este alături de Filarmonica Națională prin oferirea suportului financiar pentru organizarea acestui concert și sperăm că vom vedea reabilitarea acestui locaș de cultură. Doar împreună suntem mai puternici!” a spus Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

În contextul pandemiei generate de COVID-19, publicul este invitat să urmărească concertul în direct pe platforme online, având prilejul să se delecteze cu piese și melodii excepționale interpretate sub bagheta maestrului Mihail Agafița (adițional, pentru vizitatorii Parcului Cataderalei din Chișinău, va fi instalat un ecran pentru difuzare publică lângă Arcul de Triumf).

„Suntem recunoscători Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova pentru gestul manifestat față de echipa de artiști a Filarmonicii Naționale. Am constatat cu emoție că multă lume este alături de noi, iar prin artă, în cadrul concertului din 6 noiembrie, ne vom exprima recunoștința. Arta, muzica sunt pilonii care unesc inimi din toate colțurile lumii, indiferent de vârstă, rasă, gen. Împreună, cu adevărat suntem mai puternici!”, declară Svetlana Bivol, Directorul General al Filarmonici Naționale „Serghei Lunchevici”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!