Mai multe unități de tehnică și utilaje, destinate dotării autospecialelor, antrenate la lucrările de salubrizare și deszăpezire mecanizată a capitalei au fost procurate de către autoritățile din Chișinău. Valoarea achizițiilor este de circa 7 milioane lei. Banii au fost alocați din bugetul municipal.

Astfel, noul lot de tehnică pentru salubrizare stradală va fi utilizat pentru intervenția pe trotuare și în curțile de blocuri, pe perioada caldă, cât și pentru deszăpezire, în perioada rece.

Prin urmare, au fost procurate 5 aspiratoare stradale, atașabile la tractor, 5 remorci pentru tractoare mari, 5 perii pentru mini încărcător, 30 de containere pentru deșeuri din construcții și demolări (DCD), dar și o autospecială pentru manevrarea containerelor DCD.

Totodată, de la începutul anului curent, Regia locativ-comunală și amenajare a achiziționat 50 de motocositoare pentru întreținerea spațiilor publice și a curților de blocuri.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!