Comisia Electorală Centrală comunică alegătorilor că și pentru cel de-al doilea tur de scrutin prezidențial, care va avea loc pe 15 noiembrie, pot solicita certificat pentru drept de vot. 

Potrivit legislaţiei electorale, persoanele care, în ziua alegerilor, nu se vor afla în localitatea în care au domiciliu sau reşedinţă valabilă, pot solicita de la biroul electoral al secţiei de votare ce corespunde domiciliului sau reședinței valabile, un certificat pentru drept de vot. Acesta le va permite să voteze în orice altă secţie de votare de pe teritoriul ţării, pe lista electorală suplimentară.

Certificatul pentru drept de vot se eliberează la prezentarea actului de identitate ce atestă domiciliul sau reședința alegătorului în raza secţiei de votare respective.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!