/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Pentru turul doi, alegătorii care în ziua scrutinului nu se vor afla în localitatea de domiciliu, au nevoie de un nou certificat pentru drept de vot

missing
06 noiembrie 2020, ora 17:03

Comisia Electorală Centrală comunică alegătorilor că și pentru cel de-al doilea tur de scrutin prezidențial, care va avea loc pe 15 noiembrie, pot solicita certificat pentru drept de vot. 

Potrivit legislaţiei electorale, persoanele care, în ziua alegerilor, nu se vor afla în localitatea în care au domiciliu sau reşedinţă valabilă, pot solicita de la biroul electoral al secţiei de votare ce corespunde domiciliului sau reședinței valabile, un certificat pentru drept de vot. Acesta le va permite să voteze în orice altă secţie de votare de pe teritoriul ţării, pe lista electorală suplimentară.

Certificatul pentru drept de vot se eliberează la prezentarea actului de identitate ce atestă domiciliul sau reședința alegătorului în raza secţiei de votare respective.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram