/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Proiectul de lege privind consolidarea integrității BNM, aprobat de Guvern

06 noiembrie 2020, ora 08:34

În cadrul ședinței de joi, 5 noiembrie a Cabinetului de miniștri a fost aprobat proiectul de lege care vizează fortificarea independenței Băncii Naționale a Moldovei.

Documentul prevede consolidarea integrității și finalității deciziilor de politică monetară, de reglementare și supraveghere bancară, adoptate de Banca Națională a Moldovei.

Potrivit viceprim-ministrului Serghei Pușcuța, proiectul vine să îmbunătățească reglementările aferente cadrului de înlăturare a acționarilor neconformi din sectorul bancar, regimului compensațiilor pentru daunele cauzate de actele emise de Banca Națională a Moldovei și cele aferente autonomiei și responsabilizării regulatorului bancar.

Principalele prevederi ale proiectului vizează răspunderea pentru prejudiciul cauzat prin actul administrativ ilegal al Băncii Naționale a Moldovei, determinarea mărimii prejudiciului material cauzat, modul de atragere la răspundere al membrilor organelor de conducere a Băncii Naționale a Moldovei.

„Este un proiect care face parte din lista de condiționalități a FMI pentru încheierea unui nou program. Documentul a fost elaborat de noi, dar coordonat cu echipa FMI. Acum urmează să-l înaintăm de urgență Parlamentului pentru aprobare, astfel încât să putem informa FMI despre îndeplinirea tuturor condiționalităților necesare semnării unui noi program”, a subliniat Ion Chicu.

Valoarea noului Program de cooperare între Republica Moldova cu FMI se ridică la 558 de milioane de dolari și va fi implementat pe o perioadă de trei ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram