Rusia a raportat pentru prima dată peste 20.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus într-o singură zi, vineri, în contextul unei creşteri constante a numărului de contagieri cu SARS-CoV-2 în ultimele luni, informează DPA și agerpres.ro.

O agenţie federală rusă a raportat 20.582 de cazuri noi de COVID-19 la nivelul întregii ţări, potrivit statisticilor zilnice publicate pe site-ul său.

Rusia, care are o populaţie de aproximativ 145 de milioane de locuitori, ocupă locul al patrulea în clasamentul ţărilor cu cele mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, înregistrând un total de peste 1,7 milioane de cazuri de la începutul pandemiei de COVID-19.

Autorităţile ruse au ordonat populaţiei să poarte măşti sanitare în toate spaţiile publice aglomerate, mai ales în transportul public, în cadrul eforturilor depuse pentru a preveni răspândirea virusului.

Preşedintele Vladimir Putin a respins ipoteza impunerii unui nou lockdown, după ce această măsură, adoptată aproape în întreaga Rusie în prima parte a anului 2020, a avut efecte devastatoare asupra economiei naţionale, care se confrunta deja cu dificultăţi majore.

Rubla rusească a pierdut aproape un sfert din valoarea ei în raport cu dolarul american de la începutul acestui an, devalorizându-se de la 61 de ruble pentru un dolar în primele zile ale lunii ianuarie până la aproape 80 de ruble pentru un dolar în prezent.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!