/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Usatîi: „Sunt amenințat că voi fi condamnat la 15 ani de închisoare dacă nu îl voi susține pe Dodon”. Reacția echipei candidatului

missing
06 noiembrie 2020, ora 15:35

Liderul „Partidului Nostru” și candidatul din primul tur al alegerilor prezidențiale, Renato Usatîi, susține că este amențințat că va fi condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare dacă nu-l va susține pe candidatul Igor Dodon în turul doi de scrutin. Potrivit politicianului, acest lucru ar putea avea loc după Anul Nou. Solicitată să comenteze această informație, purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon, Ludmila Muntean, a menționat că Dodon nici nu solicită susținerea lui Usatîi.

Sunt amenințat că voi fi condamnat la 15 ani de închisoare după Anul Nou dacă nu îl voi susține pe Igor Dodon. „Eu sunt gata să fiu condamnat chiar și la închisoare pe viață, dar eu nu voi înlocui interesele naționale ale cetățenilor țării noastre pe dorințele cuiva de a crește numărul „kulioacelor” în țară, iar mărimile lor să crească”, a declarat Usatîi într-o conferință de presă astăzi.

Ludmila Muntean, purtătoarea de cuvânt a candidatului Igor Dodon a declarat că acesta nici nu cere susținerea lui Usatîi. „Așa ceva nu ține de competența președintelui. E competența justiției. Și noi nu cerem susținere de la Renato Usatîi. Noi mizăm pe susținerea cetățenilor care l-au votat în primul tur, iar acum se pot regăsi în programul politic al președintelui Igor Dodon”, a declarat Muntean pentru tv8.md.

Totodată, Usatîi suține că în Federația Rusă mii de cetățeni moldoveni ar fi intimidați. „Se lucrează cu ei foarte dur cu implicarea unor interlopi și unor reprezentanți ai structurilor de forță. Oamenii sunt speriați că dacă nu vor ieși la vot duminică, 15 noiembrie, și nu-l vor vota pe Dodon, atunci vor fi deportați și alte tipuri de inimidări”, a menționat Usatîi.

Usatîi a făcut apel către toate organizațiile internaționale care monitorizează alegerile prezidențiale și le-a atras atenția că cele mai mari fraude ar putea să se produce în ziua scrutinului, pe 15 noiembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram