Liderul „Partidului Nostru” și candidatul din primul tur al alegerilor prezidențiale, Renato Usatîi, susține că este amențințat că va fi condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare dacă nu-l va susține pe candidatul Igor Dodon în turul doi de scrutin. Potrivit politicianului, acest lucru ar putea avea loc după Anul Nou. Solicitată să comenteze această informație, purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon, Ludmila Muntean, a menționat că Dodon nici nu solicită susținerea lui Usatîi.

Sunt amenințat că voi fi condamnat la 15 ani de închisoare după Anul Nou dacă nu îl voi susține pe Igor Dodon. „Eu sunt gata să fiu condamnat chiar și la închisoare pe viață, dar eu nu voi înlocui interesele naționale ale cetățenilor țării noastre pe dorințele cuiva de a crește numărul „kulioacelor” în țară, iar mărimile lor să crească”, a declarat Usatîi într-o conferință de presă astăzi.

Ludmila Muntean, purtătoarea de cuvânt a candidatului Igor Dodon a declarat că acesta nici nu cere susținerea lui Usatîi. „Așa ceva nu ține de competența președintelui. E competența justiției. Și noi nu cerem susținere de la Renato Usatîi. Noi mizăm pe susținerea cetățenilor care l-au votat în primul tur, iar acum se pot regăsi în programul politic al președintelui Igor Dodon”, a declarat Muntean pentru tv8.md.

Totodată, Usatîi suține că în Federația Rusă mii de cetățeni moldoveni ar fi intimidați. „Se lucrează cu ei foarte dur cu implicarea unor interlopi și unor reprezentanți ai structurilor de forță. Oamenii sunt speriați că dacă nu vor ieși la vot duminică, 15 noiembrie, și nu-l vor vota pe Dodon, atunci vor fi deportați și alte tipuri de inimidări”, a menționat Usatîi.

Usatîi a făcut apel către toate organizațiile internaționale care monitorizează alegerile prezidențiale și le-a atras atenția că cele mai mari fraude ar putea să se produce în ziua scrutinului, pe 15 noiembrie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!