/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Ce spune Ministerul de Externe despre moldoveanul cu pașaport diplomatic, prins cu contrabandă de țigări în Ucraina

missing
07 noiembrie 2020, ora 11:12

Un cetățean moldovean cu pașaport diplomatic a fost prins de către oamenii legii din Ucraina că încerca să treacă frontiera cu o mașină plină de țigări. Potrivit ucrainenilor, destinația finală a contrabandei era Ungaria. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a precizat că această persoană nu face actualmente parte din serviciul diplomatic.

Țigările ascunse într-un automobil au fost găsite la punctul de trecere Lujanka. Polițiștii de frontieră și vamiștii ucraineni au depistat țigările căptușite în automobilul unui cetățean moldovean care deținea pașaport diplomatic, scrie ukrinform.ru.

Un cetățen al Republicii Moldova în vârstă de 46 de ani conducea mijlocul de transport de model „Hyundai” din Ucraina spre Ungaria. Bărbatul a prezenat pentru autentificare un pașaport diplomatic, care nu este acreditat în Ucraina. Pentru a ascunde contrabanda de țigări, străinul a ascuns-o în spațiile de sub căptușeala mașinii. De asemenea, țigările au fost ascunse într-o valiză și câteva pachete de plastic, care erau în portbagaj”, au anunțat autoritățile ucrainene.

Țigările au fost confiscate. De asemenea, i-a fost confiscat și vehiculul.

În legătură cu acest fapt, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a precizat că această persoană nu face actualmente parte din serviciul diplomatic. „La momentul de față Ministerul investighează circumstanțele cazului și va reveni cu detalii suplimentare ulterior”, se spune în mesajul MAEIE.

Foto: dpsu.gov.ua

Foto: dpsu.gov.ua

Foto: dpsu.gov.ua

Foto: dpsu.gov.ua

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram