Un cetățean moldovean cu pașaport diplomatic a fost prins de către oamenii legii din Ucraina că încerca să treacă frontiera cu o mașină plină de țigări. Potrivit ucrainenilor, destinația finală a contrabandei era Ungaria. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a precizat că această persoană nu face actualmente parte din serviciul diplomatic.

Țigările ascunse într-un automobil au fost găsite la punctul de trecere Lujanka. Polițiștii de frontieră și vamiștii ucraineni au depistat țigările căptușite în automobilul unui cetățean moldovean care deținea pașaport diplomatic, scrie ukrinform.ru.

Un cetățen al Republicii Moldova în vârstă de 46 de ani conducea mijlocul de transport de model „Hyundai” din Ucraina spre Ungaria. Bărbatul a prezenat pentru autentificare un pașaport diplomatic, care nu este acreditat în Ucraina. Pentru a ascunde contrabanda de țigări, străinul a ascuns-o în spațiile de sub căptușeala mașinii. De asemenea, țigările au fost ascunse într-o valiză și câteva pachete de plastic, care erau în portbagaj”, au anunțat autoritățile ucrainene.

Țigările au fost confiscate. De asemenea, i-a fost confiscat și vehiculul.

În legătură cu acest fapt, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a precizat că această persoană nu face actualmente parte din serviciul diplomatic. „La momentul de față Ministerul investighează circumstanțele cazului și va reveni cu detalii suplimentare ulterior”, se spune în mesajul MAEIE.

Foto: dpsu.gov.ua

Foto: dpsu.gov.ua

Foto: dpsu.gov.ua

Foto: dpsu.gov.ua

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!