/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Peste o sută de oameni nu au respectat regulile anti-COVID la trecerea frontierei. Unii au primit amenzi usturătoare

07 noiembrie 2020, ora 10:31

Peste o sută de oameni nu s-au conformat regulilor și au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie și prevenire a pandemiei de COVID-19 doar în ultimele 24 de ore. Este vorba despre persoane care nu purtau măști de protecție la traversarea frontierei de stat, anunță Poliția de Frontieră. Aceștia au fost sancționați cu amenzi de la 50 de lei până la 25 de mii de lei.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 13 165 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6 985 traversări persoane, dintre care 4 795 treceri la frontiera moldo-română, 1 294 treceri la frontiera cu Ucraina și 896 treceri aeriene.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 13 165 persoane și completate 6 783 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– șapte persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– o tentativă de trecere a frontierei cu acte falsificate;
– doi cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– un caz de trafic ilicit de bunuri;
– două persoane și două mijloace de transprort au fost identificate cu consemn național;
– 123 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram