Primăria municipiului Chișinău anunță că în următoarea perioadă vor fi curățate peste 800 de metri liniari de colector pluvial și 200 de guri de captare de pe două străzi din Capitală. Aceasta, spune administrația publică locală, va soluționa problema inundațiilor, în timpul averselor, pe unele străzi.

În acest scop, serviciile municipale specializate au contractat, în bază de concurs, serviciile unui agent economic, care vor costa circa 1,7 milioane lei.

Operatorul selectat este din Italia, iar echipa va interveni pe teren cu tehnică performantă. Aceasta presupune utilizarea autovidanjei, care va efectua operații combinate de aspirare și curățare sub înaltă presiune a conductelor de canalizare pluvială. Achiziționarea unei asemenea mașini ar costa circa 500 de mii de euro.

Primarul general, Ion Ceban, susține că asemenea lucrări nu au fost executate niciodată, or, o parte din problemele care apar atunci când plouă sunt din cauza că rețeaua pluvială este blocată. Totodată, Ion Ceban a spus că serviciile municipale ar avea nevoie de utilaje similare pentru curățarea rețelelor de canalizare, de vreme ce tehnica Î.M. Regia „Exdrupo” este învechită și mai puțin rentabilă.

Lucrările de curățare a canalizării pluviale urmează a fi desfășurate în termen de o lună pe străzile Albișoara și Calea Ieșilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!