/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Primăria declară război inundațiilor. A apelat la o companie italiană pentru a curăța sistemul de scurgere de pe unele străzi

missing
07 noiembrie 2020, ora 09:32

Primăria municipiului Chișinău anunță că în următoarea perioadă vor fi curățate peste 800 de metri liniari de colector pluvial și 200 de guri de captare de pe două străzi din Capitală. Aceasta, spune administrația publică locală, va soluționa problema inundațiilor, în timpul averselor, pe unele străzi.

În acest scop, serviciile municipale specializate au contractat, în bază de concurs, serviciile unui agent economic, care vor costa circa 1,7 milioane lei.

Operatorul selectat este din Italia, iar echipa va interveni pe teren cu tehnică performantă. Aceasta presupune utilizarea autovidanjei, care va efectua operații combinate de aspirare și curățare sub înaltă presiune a conductelor de canalizare pluvială. Achiziționarea unei asemenea mașini ar costa circa 500 de mii de euro.

Primarul general, Ion Ceban, susține că asemenea lucrări nu au fost executate niciodată, or, o parte din problemele care apar atunci când plouă sunt din cauza că rețeaua pluvială este blocată. Totodată, Ion Ceban a spus că serviciile municipale ar avea nevoie de utilaje similare pentru curățarea rețelelor de canalizare, de vreme ce tehnica Î.M. Regia „Exdrupo” este învechită și mai puțin rentabilă.

Lucrările de curățare a canalizării pluviale urmează a fi desfășurate în termen de o lună pe străzile Albișoara și Calea Ieșilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram