/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Donald Trump refuză să îşi recunoască înfrângerea. „Am câştigat alegerile”

missing
08 noiembrie 2020, ora 11:12

Preşedintele american Donald Trump refuză să îşi recunoască înfrângerea, insistând că el este câştigătorul şi sugerând că au existat nereguli, informează dpa, scrie agerpres.ro.

Preşedintele republican a postat prima sa reacţie pe reţelele de socializare la rezultatul scrutinului anunţat de media care îl dă câştigător pe democratul Joe Biden, scriind cu majuscule şi neaducând dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale, dintre care unele au fost deja respinse de instanţă.

“Observatorilor nu li s-a permis prezenţa în încăperile unde se numără. am câştigat scrutinul, am obţinut 71.000.000 de voturi legale”, a scris Trump într-o primă postare care a fost marcată prompt şi restricţionată de Twitter pentru difuzarea de informaţii controversate despre alegeri.

“S-au întâmplat lucruri rele pe care observatorii noştri nu au fost lăsaţi să le vadă. Niciodată nu s-a mai întâmplat. Milioane de buletine de vot prin corespondenţă au fost trimise unor oameni care nu le-au cerut niciodată!”

“71. 000.000 de voturi legale. Cel mai mult vrodată pentru un preşedinte în funcţie!” a mai scris Trump într-o postare ulterioară pe Twitter.

Democratul Joe Biden a obţinut peste 74 de milioane de voturi, iar numărătoarea continuă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram