Preşedintele american Donald Trump refuză să îşi recunoască înfrângerea, insistând că el este câştigătorul şi sugerând că au existat nereguli, informează dpa, scrie agerpres.ro.

Preşedintele republican a postat prima sa reacţie pe reţelele de socializare la rezultatul scrutinului anunţat de media care îl dă câştigător pe democratul Joe Biden, scriind cu majuscule şi neaducând dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale, dintre care unele au fost deja respinse de instanţă.

“Observatorilor nu li s-a permis prezenţa în încăperile unde se numără. am câştigat scrutinul, am obţinut 71.000.000 de voturi legale”, a scris Trump într-o primă postare care a fost marcată prompt şi restricţionată de Twitter pentru difuzarea de informaţii controversate despre alegeri.

“S-au întâmplat lucruri rele pe care observatorii noştri nu au fost lăsaţi să le vadă. Niciodată nu s-a mai întâmplat. Milioane de buletine de vot prin corespondenţă au fost trimise unor oameni care nu le-au cerut niciodată!”

“71. 000.000 de voturi legale. Cel mai mult vrodată pentru un preşedinte în funcţie!” a mai scris Trump într-o postare ulterioară pe Twitter.

Democratul Joe Biden a obţinut peste 74 de milioane de voturi, iar numărătoarea continuă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!