/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Cererea de revocare a miniștrilor din partea PD, semnată. Chicu va prezenta astăzi candidați pentru cele patru ministere

missing
09 noiembrie 2020, ora 09:28

Cererea de revocare a miniștrilor delegați de PD a fost acceptată și semnată de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat în această dimineață premierul Ion Chicu. Totodată, a fost semnată și cererea de demisie a ministrului de Externe, Oleg Țulea, după ce a fost numit în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Ungaria.

Chicu a menționat că astăzi va prezenta noile candidaturi pentru cele patru instituții – Ministerul Educație, Ministerul Economiei, Ministerul Apărării și Biroul Reintegrare.

„Am analizat situația după anunțul PD. Rămâne doar să luăm act, dar această poziție că se vor retrage colegii noștri din Guvern, la o etapă oarecare, nu pot să o accept ca conducător al Guvernului. Lasă un pic de incertitudine, iar, în condițiile foarte dificile în care ne aflăm, nu putem să lăsăm acest proces să continue. Am avut o discuție în această dimineață cu colegii din acele patru ministere, mă refer la Ministerul Educație, Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ministerul Apărării și Biroul Reintegrare.  Astăzi, am înaintat președintelui propunerea de revocare a acestor patru miniștri și de demisie a ministrului Oleg Țulea, care a prezentat cererea. Toți acești colegi vor fi înlocuiți astăzi. Adresarea de revocare a fost acceptată și semnată. Tot astăzi voi veni în adresa președintelui Republicii Moldova cu propuneri de candidaturi la funcția de conducători ai acestor ministere”, a declarat Ion Chicu.

Premierul a mai spus că va avea astăzi întâlniri cu candidații, însă nu a prezentat niciun nume.

„Astăzi, pe parcursul zilei, voi veni cu propuneri pentru candidaturile la aceste funcții, în speranța că președintele le va aproba. Sper că astăzi, până în seară, ministerele respective să-și continue activitatea”, a precizat Chicu.

Amintim că sâmbătă, conducerea Partidului Democrat a anunțat că se retrage miniștrii delegați în Guvern, după investirea noului președinte care urmează să fie ales duminică, 15 noiembrie. Este vorba de ministrul Economiei, Sergiu Railean, ministrul Educației, Igor Șarov, ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, și viceprim-ministru pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.

Precizăm că ministrul de Externe, Oleg Țulea, a fost numit ambasador al Republicii Moldova în Ungaria și candidatura sa a fost aprobată de Guvern.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram