După ce a fost semnată cererea de revocare a miniștrilor din partea PD, Cristina Lesnic, care a fost viceprim-ministră pentru Reintegrare, a declarat că a luat o deicizii asumată și pleacă cu capul sus.

„Am decis să demisionez din funcția de viceprim-ministru pentru reintegrare cu convingerea că mi-am dus cu demnitate mandatul și misiunea. Plec cu capul sus! Este o decizie politică asumată. Am luat această decizie după ce astăzi dimineață, eu și colegii mei, Miniștrii Igor Șarov, Alexandru Pînzari și Sergiu Răilean am avut o discuție cu prim-ministrul, Ion Chicu”, a menționat Cristina Lesnic.

Vedeți mai jos mesajul integral:

Am decis să demisionez din funcția de viceprim-ministru pentru reintegrare cu convingerea că mi-am dus cu demnitate mandatul și misiunea. Plec cu capul sus! Este o decizie politică asumată!

Am luat această decizie după ce astăzi dimineață, eu și colegii mei, Miniștrii Igor Șarov, Alexandru Pînzari și Sergiu Răilean am avut o discuție cu Prim-ministrul, Ion Chicu.

Am preluat mandatul cu o zi înainte de declararea stării de urgență în Republica Moldova, fiind un test dur profesional și emoțional. M-am dedicat din plin ca dimensiunea drepturilor omului, cazurile individuale și situația reală din regiunea transnistreană și din Zona de Securitate să ajungă pe agenda viitoare a Conferinței în formatul 5+2, și cel mai important pe agenda Comitetului Permanent al OSCE de la Viena.

Țin să mulțumesc tuturor colegilor din Cabinetul de Miniștri! Exprim recunoștință corpului diplomatic cu care am muncit în mod constant, colegilor din echipa Biroului politici de reintegrare, mediatorilor și observatorilor din formatul 5+2.

Mă simt mândră că am fost susținută de oameni cu caracter, de prieteni devotați, familia mea și echipa PDM!

Precizăm că în această dimineață premierul Ion Chicu a anunțat că cererea de revocare a celor patru miniștri din partea Partidului Democrat a fost semnată, deși conducerea PD a precizat că se va retrage de la conducere după investirea noului președinte care urmează să fie ales duminică, 15 noiembrie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!