Dacă în primul tur al alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, studenții și elevii cu drept de vot au fost incluși în lista electorală de bază, aceștia vor putea să-și exercite dreptul la vot la aceiași secție de votare și în turul II al scrutinului prezidențial.  

De asemenea, pe 15 noiembrie, în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, studenții și elevii pot vota și în următorul mod:

· prezentându-se, în ziua votării, la secția de votare unde domiciliază sau își au reședința valabilă conform actului de identitate. În cazul în care studenții și elevii cu drept de vot au și domiciliu și reședință valabilă, aceștia vor vota la secția de votare în a cărei rază teritorială își au reședința;

· adresându-se la biroul electoral al secţiei de votare în raza domiciliului sau reşedinţei valabile şi să-şi ia un certificat pentru drept de vot, care le permite să voteze în oricare altă secţie de votare din țară. Această procedură este accesibilă până pe 14 noiembrie curent, iar certificatul se eliberează la prezentarea actului de identitate.

Conform CEC, în ziua alegerilor, în baza certificatului pentru drept de vot, aceștia vor vota pe listă electorală suplimentară, iar certificatul va rămâne la biroul electoral al secţiei de votare.

Secțiile de votare se vor deschide la ora 07:00 și vor activa până la ora 21:00.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!