Programul „Drumuri bune pentru Moldova”, redenumit în acest an de către socialiști în „Drumuri bune pentru toți” s-a transformat, într-o localitate din raionul Hîncești, în „Drumuri bune pentru primar”. Oficialul a convins antreprenorul care executa lucrările să construiască o porțiune de drum care trece prin fața porții sale și se termină la casa vecină, chiar dacă Consiliul Local decidea, în două rânduri, altceva. Ca să ajungă asfalt până la poarta primarului, localnicii acuză că s-a renunțat la construcția altor segmente de drum, mai importante, fiind scurtat inclusiv drumul de acces spre cimitir, reparat și el în cadrul programului, se arată într-o investigație realizată de ZdG.

Primarul recunoaște că el a fost cel care a întocmit și semnat schema prin care indica reparația drumului din fața casei sale, dar are și argumente în acest sens: „La primar vine și președintele țării, iată a fost Igor Nicolaevici…. Totuși, și eu am mașină, și plătesc impozite”.

ZdG scrie că „nici într-o decizie a Consiliului Local Dancu NU se spune însă că, în localitate, urmează să fie reparată o porțiune de drum care trece prin fața casei primarului Vladimir Pretuleac”.

Segmentul de drum pe care se află casa primarului Vladimir Pretuleac / Foto: ZdG

Decizia Consiliului Local Dancu din noiembrie 2018 prevedea ca în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova” să fie construite sau reparate, în ordine, următoarele porțiuni de drum: „primul să fie drumul de la șoseaua centrală până la cimitir și a doua porțiune să fie porțiunea de drum de la șoseaua centrală până la locuința lui Șișcanu Victor”, proprietarul microbuzului care duce locuitorii satului spre Hîncești și Chișinău.

Această ultimă porțiune de drum, spre Victor Șișcanu, duce spre mahalaua în care locuiește familia primarului Pretuleac, doar că cei doi domiciliază în direcții opuse: pentru a ajunge la casa lui Șișcanu trebuie să cotești spre stânga, iar pentru a ajunge acasă la primar – spre dreapta.

Citiți investigația integrală pe zdg.md.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!