La Filarmonica Națională “Serghei Lunchevici” au început lucrările de demontare a deșeurilor și a materialelor constructive deteriorate în urma incendiului produs. Lucrările sunt efectuate de o companie abilitată în domeniu.

La fața locului pentru executarea acțiunilor sunt antrenați șapte muncitori cu 3 unități de tehnică grea. Potrivit estimărilor realizate de compania responsabilă de demontare, lucrările ar putea dura 10 zile.

Pentru gestionarea situației la Filarmonică va continua activitatea Statului Major al IGSU, care pe parcursul demontării materialelor va monitoriza activitatea. După ce vor fi înlăturate deșeurile, experții în domeniu vor evalua starea tehnică a edificiului și se vor expune asupra următoarelor etape.

Foto: Cristian Straistă

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!