Clădirea avariată din orașul Otaci a fost demolată în totalitate. Potrivit IGSU lucrările de demolare au fost finalizate duminică, 8 noiembrie, după ce pe parcursul mai multor zile muncitorii au lucrat în forță.

La fața locului a fost creat Statul Major al IGSU care a gestionat acțiunile și lucrările de demolare. Postul de salvatori și pompieri de la Otaci a asigurat pulverizare apei care a protejat locuințele din preajmă, de praful propagat în urma lucrărilor. În continuare muncitorii urmează să evacueze deșeurile de pe platoul unde au avut loc acțiunile. Pentru lucrările respective la fața locului sunt antrenate 5 autobasculante. Situația în continuare va fi monitorizată de reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Amintim că, acum un an și jumătate, o scară a unui bloc de locuit cu 12 apartamente din Otaci s-a prăbușit, iar clădirea vecină a fost avariată. Locuitorii din ambele case au primit bani pentru a-și cumpăra alte locuințe. Atunci, oamenii s-au arătat nemulțumiți de sumele stabilite de autorități.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!