/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Ce spune Pavel Voicu despre presupusa mușamalizare a dosarului penal față de nepotul lui Furculiță

missing
09 noiembrie 2020, ora 20:41

Un deputat PAS cere demisia ministrului de Interne, Pavel Voicu, dar și retragerea imunității de deputat a socialistului Corneliu Furculiță. Cei doi sunt învinuiți de abuz în serviciu și trafic de influență. Și asta pentru că deputatul și-ar fi scăpat nepotul de un dosar penal, după ce poliția l-ar fi prins pe tânăr, la volan, în stare de ebrietate. Mai multe înregistrări ale convorbirilor telefonice, care ar demonstra acest fapt, au apărut, astăzi, în presă. Chiar dacă ministrul de Interne afirmă că este vorba despre un fals, iar Corneliu Furculiță nu ne-a răspuns la telefon pentru a clarifica situația, Procuratura Anticorupție deja a anunțat că va examina înregistrările.

„M-am dus la Chișinău, la bunica mea, iar duminică i-am dat. Când m-a oprit poliția, 0,32mg/l, dosar penal…”

Nu este clar cum și de către cine au fost făcute și publice înregistrările audio, dar în acestea Sergiu Gorea, un tânăr care ar fi nepotul deputatului Corneliu Furculiță, îi povestește unui prieten că, într-o noapte, a consumat bere, iar după câteva ore a urcat la volan. Atunci, ar fi fost oprit la ieșirea din Capitală de către un echipaj de patrulare, iar în aerul expirat i-ar fi fost depistat alcool. Speriat, tânărul l-ar fi sunat pe deputatul socialist și i-ar fi cerut ajutor.

„Să nu te sperii, să nu… încolo-încoace. Ei o să-ți spună că o să pună interdicții, nu-i nimic. Calm, trebuie de tras de cât mai mult timp”.

Împreună, aceștia ar fi mers la Inspectoratul de Poliție, unde ar fi încercat să rezolve problema. Mai târziu, tânărul ar fi fost sunat chiar de ministrul Afacerilor Interne, iar Pavel Voicu i-ar fi explicat ce să facă mai departe.

„Da ai băut multă bere? – Cam da. – Salvarea e doar cu medicii să vorbim. Dacă ei o să dea concluzia, nu știu cum o să… Bun. Fixează acest număr de telefon”.

Jurnaliștii de la Nordnews au mers la casa tânărului, însă acesta a refuzat să comenteze acuzațiile.

„Avem o întrebare la dvs. Domnul Sergiu!”

Primul care a reacționat la înregistrările apărute în presă a fost chiar ministrul de Interne. Acesta a declarat că niciodată nu a fost implicat în acțiuni ilegale și nu a făcut abuz de funcția pe care o deține. Totodată, acesta va insista asupra unei anchete care să verifice autenticitatea acestor interceptări telefonice, legalitatea lor, dar și scopul.

MINISTRUL AFACERILOR INTERNE: „Ne vom adresa instituțiilor competente în acest sens și vom face lumină pentru a nu admite în continuare această manipulare mediatică în spatele căreia stau politicieni și oameni cu interese ascunse. […] Este vizibilă interpretarea acestor comunicări și ruperea din context a unor informații”, a scris Pavel Voicu pe Facebook.

L-am telefonat și pe deputatul socialist Corneliu Furculiță, dar acesta nu ne-a răspuns. În schimb, șeful Inspectoratului de Poliție Buiucani, la care tânărul spune în înregistrări că ar fi venit împreună cu Furculiță, a negat că s-ar fi văzut vreodată cu acesta.

OLEG BÎRLIBA, ȘEF IP BUIUCANI: „Nu-mi aduc aminte să fi fost documentat așa caz la noi, la Buiucani. 01:10-01:22 Vă spun cu certitudine că nu a fost cazul, în 2020. – La dvs a venit vreodată personal Corneliu Furculiță? – Nu am comunicat niciodată în viață”.

Iar un deputat PAS a solicitat ca toate persoanele implicate în scandal să fie trase la răspundere.

LILIAN CARP, DEPUTAT PAS: „Solicit înreprinderea procedurii de ridicare a imunității acestuia și de a obține acordul organului legislativ pentru investigarea penală și tragerea sa la răspundere”.

Lilian Carp a solicitat și demisia ministrului de Interne.

LILIAN CARP, DEPUTAT PAS: „Dădea lecții despre cum trebuie să bei în Republica Moldova ca să nu fii prins beat la volan de către polițiști. Astfel, solicit revocarea din funcție a domnului Voicu”.

Procuratura Generală a anunțat că luat act de materialele audio apărute astăzi în presă, însă pe adresa instituției nu a parvenit vreo sesizare oficială în acest sens, așa că Procuratura Anticorupție le va examina conform competenței.

FURCULIȚĂ, ÎN VIZORUL PROCURORILOR
Un deputat PAS cere demisia ministrului de Interne și retragerea imunității lui Corneliu Furculiță

/AUDIO/ Ministrul Pavel Voicu și deputatul PSRM Corneliu Furculiță ar fi încercat să mușumalizeze un dosar penal. Reacția Procuraturii Anticorupție

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram