Noii miniștri, înaintați de premierul Ion Chicu, depun jurământul. Pentru funcția de viceprim-ministru pentru Reintegrare a fost propusă Olga Cebotari, Anatol Usatîi a fost înaintat pentru funcția de ministrul Economiei și Infrastructurii, iar Aurel Ciocoi a fost propus pentru funcția de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a anunțat sâmbătă, 7 noiembrie, că după învestirea președintelui, PDM își va retrage reprezentanții din Guvern, pentru a oferi acestuia posibilitatea de a construi o colaborare eficientă cu legislativul și executivul în conformitate cu prevederile constituționale și respectând votul exprimat de către cetățeni. În această dimineață, premierul a declarat că nu poate accepta ca miniștrii Partidului Democrat să se retragă din Guvern la o anumită etapă. În condițiile „foarte dificile” în care se află țara, spune premierul, procesul nu poate fi lăsat să continue.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!