/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Solidaritate în Belarus. Cum sunt ascunși protestatarii din calea forțelor de ordine

missing
09 noiembrie 2020, ora 18:06

Zeci de perechi de încălțări adunate într-un hol mic, dintr-un colț al camerei de înregistrare se văd câteva persoane stând în picioare sau pe jos, discutând în surdină. Toți au fugit din calea forțelor de ordine din Belarus care arestează lumea chiar și la întâmplare în contextul protestelor față de regimul lui Alexandr Lukașenko, scrie hotnews.ro.

Jurnalista belarusă Hanna Liubakova a distribuit pe pagina sa de Twitter o înregistrare video în care se văd zeci de încălțări și se aud voci. Alături de clip, mesajul: Moștenirea sovietică înseamnă o țară în care nimănui nu-i pasă de nimeni și în care nimeni nu are încredere în nimeni. Belarus a depășit asta.

Uitați-vă la solidaritatea și sfidarea oamenilor. Acestea sunt încălțările protestatarilor care se ascund de poliție în apartamentului cuiva. Sunt imaginile zilei”, a scris ea.

 

Peste 800 de persoane au fost arestate în timpul manifestației de duminică de la Minsk, potrivit ONG-ului Viasna. Potrivit ONG-ului, printre cei reținuți sunt și jurnaliști și atleți.

Andrei Krauchanka, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice din 2008 din Beijing, și Ivan Ganin, dublu campion mondial la kickboxing, au fost arestați, dar și Miss Belarus 2008, Olga Jinikova și actorul Alexandre Zhdanovich.

De trei luni, adversarii lui Alexander Lukașenko se reunesc în fiecare duminică la Minsk, pentru a cere demisia acestuia după alegerile prezidențiale din 9 august, marcate de acuzații de fraudă.

Acesta nu pare să cedeze și și-a înmulțit declarațiile marțiale, de exemplu, asigurându-se că poliția va trage în curând cu gloanțe reale, iar săptămâna trecută a cerut poliției „să nu ia prizonieri”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram