/VIDEO/ Un fost concurent electoral solicită excluderea lui Igor Dodon din cursa prezidențială: va depune o contestație la CEC

09 noiembrie 2020, ora 11:50

Dorin Chirtoacă, fostul concurent electoral susține că va depune o contestație la Comisia Electorală Centrală (CEC) împotriva concurentului electoral Igor Dodon susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM). Anunțul a fost făcut de către liderul PL, Dorin Chirtoacă pe pagina de Facebook.

Vom depune la CEC o contestatie impotriva concurentului electoral Igor Dodon sustinut de PSRM, pentru incalcarea art. 52 si urmatoarelor din Codul Electoral. Astfel, in cadrul actiunii electorale de sustinere a lui Igor Dodon, de la Balti, din 8 noiembrie, pot fi constatate: atacul la persoana, incalcarea drepturilor omului, discursul extremist, instigarea la ura interetnica, xenofobia, folosirea resurselor administrative etc. Afirmatia (secundele 00:23 – 00:27): “Nu avem nevoie de animala asta” (“Нам не нужна эта скотина”), este o insulta, o injurie, o afirmatie jignitoare si inacceptabila in adresa Maiei Sandu, pentru care concurentul electoral Igor Dodon si persoana din echipa sa de campanie de la PSRM, care si-a permis aceste cuvinte, trebuie sa fie sanctionati conform legii. La fel au fost comise atacuri verbale asupra curentului unionist, la modul interzicerii acestuia, in conditiile in care acesta este permis de Constitutie, existand si precedent judiciar obtinut de PNL, ceea ce epuizeaza speculatiile pe acest subiect”, se arată în mesajul postat de Dorin Chirtoacă.

Acum două zile, Dorin Chirtoacă, a anunțat că a mai depus câteva contestații la CEC și a cerut excluderea din cursa prezidențială a candidatului independent susținut de PSRM, Igor Dodon.

În total la alegerile din 1 noiembrie au participat opt candidați. În turul doi au trecut Maia Sandu și Igor Dodon. Al doilea tur de scrutin se va desfășura la data de 15 noiembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram