Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a discutat, luni, 9 noiembrie, în regim de videoconferință, cu Ruben Atoyan, Șeful Misiunii FMI în Moldova, și Rodgers Chawani, reprezentant permanent al FMI în țara noastră.

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii privind evoluțiile economice și politicile promovate de autoritățile Republicii Moldova în vederea menținerii stabilității macroeconomice și bugetare.

De asemenea, discuțiile au vizat implementarea angajamentelor asumate de  Republica Moldova în contextul Programului FMI agreat cu autoritățile, la nivel de experți.

Misiunea FMI și autoritățile Republicii Moldova au ajuns la un acord la nivel de experți privind programul de reforme economice care va fi susținut printr-un acord pe trei ani. Programul cu FMI prevede acces la asistența financiară în valoare de circa 558 milioane de dolari.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!