Și în turul doi de scrutin, două secții de votare de peste hotare vor avea program scrut de activitate. Este vorba despre secția deschisă în capitala Azerbaidjanului, orașul Baku și orașul Strasbourg din Franța.

Astfel, alegătorii moldoveni din orașul Baku vor putea să își exercite dreptul la vot începând cu ora 07.00 până la ora 18.00. Această decizie a fost determinată de faptul că autoritățile Republicii Azerbaidjan au declarat Legea marțială în legătură cu conflictul militar azero-armean, care prevede introducerea stării de asediu în mai multe orașe, inclusiv în orașul Baku. Prin urmare, starea instituită depășește limitele suveranității naționale a statului, iar Republica Moldova, prin reprezentanța Ambasadei, are obligația să respecte și să se conformeze legilor statului gazdă.

În orașul francez Strasbourg, alegătorii vor putea merge la secția de vot pentru a-și excercita dreptul de alege între orele 07.00 și 20.00. Acest lucru a fost impus de faptul că autoritățile franceze au instituit cel mai înalt grad de alertă antiteroristă ca urmare a atacului de la Nisa și Avignon și extinderea măsurilor restrictive pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!