/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Două secții de votare de peste hotare vor avea program scurt și în turul doi de scrutin

10 noiembrie 2020, ora 14:58

Și în turul doi de scrutin, două secții de votare de peste hotare vor avea program scrut de activitate. Este vorba despre secția deschisă în capitala Azerbaidjanului, orașul Baku și orașul Strasbourg din Franța.

Astfel, alegătorii moldoveni din orașul Baku vor putea să își exercite dreptul la vot începând cu ora 07.00 până la ora 18.00. Această decizie a fost determinată de faptul că autoritățile Republicii Azerbaidjan au declarat Legea marțială în legătură cu conflictul militar azero-armean, care prevede introducerea stării de asediu în mai multe orașe, inclusiv în orașul Baku. Prin urmare, starea instituită depășește limitele suveranității naționale a statului, iar Republica Moldova, prin reprezentanța Ambasadei, are obligația să respecte și să se conformeze legilor statului gazdă.

În orașul francez Strasbourg, alegătorii vor putea merge la secția de vot pentru a-și excercita dreptul de alege între orele 07.00 și 20.00. Acest lucru a fost impus de faptul că autoritățile franceze au instituit cel mai înalt grad de alertă antiteroristă ca urmare a atacului de la Nisa și Avignon și extinderea măsurilor restrictive pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram