Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a salutat luni eforturile de consolidare a sa prin intermediul reformelor şi a anunţat că aşteaptă cu nerăbdare să colaboreze îndeaproape cu administraţia preşedintelui ales al SUA Joe Biden, transmite Reuters și news.ro.

Finanţarea OMS trebuie să devină mai flexibilă şi predictibilă pentru a pune capăt ”unei dezalinieri majore” între aşteptări şi resursele disponibile, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, referindu-se la eforturile Franţei, Germaniei şi Uniunii Europene în vederea reformelor.

Ghebreyesus a făcut declaraţia în faţa miniştrilor Sănătăţii, la adunarea anuală a OMS, care grupează 194 de ţări.

Preşedintele Donald Trump a blocat finanţarea OMS de către SUA şi a început procesul de retragere a ţării din OMS, în iulie anul viitor, atrăgând critici la nivel internaţional, pe fondul crizei Covid-19. El acuză OMS că este centrată pe China în modul în care gestionează pandemia de coronavirus.

Biden, care a înfiinţat luni un grup de lucru pentru gestionarea epidemiei de coronavirus la nivel naţional, a afirmat în timpul campaniei electorale că va inversa decizia lui Trump de a abandona OMS în prima zi a mandatului său.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!