/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

OMS a anunțat că aşteaptă cu nerăbdare că colaboreze cu administraţia preşedintelui ales Joe Biden

missing
10 noiembrie 2020, ora 14:25

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a salutat luni eforturile de consolidare a sa prin intermediul reformelor şi a anunţat că aşteaptă cu nerăbdare să colaboreze îndeaproape cu administraţia preşedintelui ales al SUA Joe Biden, transmite Reuters și news.ro.

Finanţarea OMS trebuie să devină mai flexibilă şi predictibilă pentru a pune capăt ”unei dezalinieri majore” între aşteptări şi resursele disponibile, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, referindu-se la eforturile Franţei, Germaniei şi Uniunii Europene în vederea reformelor.

Ghebreyesus a făcut declaraţia în faţa miniştrilor Sănătăţii, la adunarea anuală a OMS, care grupează 194 de ţări.

Preşedintele Donald Trump a blocat finanţarea OMS de către SUA şi a început procesul de retragere a ţării din OMS, în iulie anul viitor, atrăgând critici la nivel internaţional, pe fondul crizei Covid-19. El acuză OMS că este centrată pe China în modul în care gestionează pandemia de coronavirus.

Biden, care a înfiinţat luni un grup de lucru pentru gestionarea epidemiei de coronavirus la nivel naţional, a afirmat în timpul campaniei electorale că va inversa decizia lui Trump de a abandona OMS în prima zi a mandatului său.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram