Doi adolescenți de 16 ani dintr-o localitate din raionul Ungheni au fost reținuți de poliție după ce au stropit cu spray lacrimogen un taximetrist din Captială și i-au furat telefonul mobil, în valoare de 4.000 de lei.

Polițiștii au fost alertați la data de 24 octombrie, de către un bărbat, comunicând că activează în calitate de taximetrist și pe str. M. Dragan, a fost stropit cu gaz lacrimogen și în mod deschis a fost deposedat de telefonul mobil.  La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă și grupa specializată a inspectoratului de poliție, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul acțiunilor desfășurate de polițiști bărbatul în vârstă de 54 de ani, a comunicat că în timp ce staționa de el s-au apropiat doi indivizi și au întrebat dacă e liber, ulterior s-au deplasat pe câteva adrese după care au revenit iar pe str. M. Drăgan, unde a și avut loc infracțiunea. Prejudiciul cauzat părții vătămate a fost estimat la 4 000 lei.

Pe caz a fost dispusă inițierea unei cauze penale prevăzută de competența de infracțiune a art. 188 C.P.

Urmare a măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală indivizii suspectați în comiterea infracțiunii au fost identificați și reținuți și escortați la inspectorat. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina. Totodată aceștia comunicând că au recurs la așa gest și au sustras telefonul mobil din cauza unei datorii pe care o aveau.

Minorii sunt cercetați în stare de libertate iar conform legislației în vigoare pentru fapta comisă aceștia riscă de la 5 la 8 ani de închisoare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!