/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Ambasada Republicii Moldova în Marea Britanie explică cum vor vota cetățenii moldoveni în turul II al alegerilor prezidențiale

missing
11 noiembrie 2020, ora 11:35

Ambasada Republicii Moldova în Marea Britanie a venit cu mai multe recomandări pentru cetățenii moldoveni stabiliți pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și care vor vota în turul 2 al alegerilor prezidențiale.

Potrivit Ambasadei, pentru a vota sunt necasare unul din următoarele documente: pașaport moldovenesc, valabil sau expirat, buletin de identitate valabil, cu fișa de însoțire sau livret de marinar.

Cetățenii sunt rugați să pregătească actul de identitate în baza căruia vor vota, înainte de a intra în secția de votare.

De asemenea, aceștia trebuie să dețină un pix propriu cu care vor semna în lista electorală.

Familiile cu copii mici, femeile însărcinate și persoanele cu dizabilități vor avea prioritate la intrare în secțiile de votare.

Obligativitatea menținerii distanței sociale, la mod concret – a cel puțin 1 m intre persoanele care nu locuiesc împreună;

Mai mult, cetățenii trebuie să poarte mască.

„Pentru a reduce presiunea asupra secțiilor de votare din Londra și Northampton care au fost cele mai aglomerate la primul tur, Vă recomandăm să luați în considerare votarea la una din secțiile aflate în celelalte localități din Marea Britanie. Vă îndemnăm să utilizați transportul public pentru deplasarea la secțiile de votare”, se arată într-un comunicat al Ambasadei.

Totodată, cele 7 secții de votare din Marea Britanie vor avea câte 5000 de buletine de vot (număr maxim conform legislației). De asemenea, în scopul fluidizării procesului de vot, va fi mărit numărul cabinelor de vot la toate secțiile de votare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram