Ambasada Republicii Moldova în Marea Britanie a venit cu mai multe recomandări pentru cetățenii moldoveni stabiliți pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și care vor vota în turul 2 al alegerilor prezidențiale.

Potrivit Ambasadei, pentru a vota sunt necasare unul din următoarele documente: pașaport moldovenesc, valabil sau expirat, buletin de identitate valabil, cu fișa de însoțire sau livret de marinar.

Cetățenii sunt rugați să pregătească actul de identitate în baza căruia vor vota, înainte de a intra în secția de votare.

De asemenea, aceștia trebuie să dețină un pix propriu cu care vor semna în lista electorală.

Familiile cu copii mici, femeile însărcinate și persoanele cu dizabilități vor avea prioritate la intrare în secțiile de votare.

Obligativitatea menținerii distanței sociale, la mod concret – a cel puțin 1 m intre persoanele care nu locuiesc împreună;

Mai mult, cetățenii trebuie să poarte mască.

„Pentru a reduce presiunea asupra secțiilor de votare din Londra și Northampton care au fost cele mai aglomerate la primul tur, Vă recomandăm să luați în considerare votarea la una din secțiile aflate în celelalte localități din Marea Britanie. Vă îndemnăm să utilizați transportul public pentru deplasarea la secțiile de votare”, se arată într-un comunicat al Ambasadei.

Totodată, cele 7 secții de votare din Marea Britanie vor avea câte 5000 de buletine de vot (număr maxim conform legislației). De asemenea, în scopul fluidizării procesului de vot, va fi mărit numărul cabinelor de vot la toate secțiile de votare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!